na-trh-byl-uveden-cesky-cloud-snackhost
Novinka Na trh byl uveden český cloud SnackHost

Na trh byl uveden český cloud SnackHost

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 5. 2016 15:00

Cílové země SnackHostu, cloudu s českou stopou, jsou v počáteční fázi zejména státy západní Evropy, později také Severní a Jižní Ameriky. Služba zpočátku poběží především na serverech v novém datovém centru ServerPark v Praze a jednom datacentru v texaském Austinu. Později přibude ještě lokace v Jižní Americe.

Reklama

SnackHost je cloud ve formě infrastruktury jako služby (IaaS), který nabízí vytváření a provoz cloudových serverů za pravidelný poplatek. Projekt má české kořeny, nicméně produkt cílí především na zahraniční trhy. Umožnila ho především stavba nového českého datacentra ServerPark v pražské Hostivaři, která byla dokončena v srpnu minulého roku a pojme až 8 000 serverů. Služba SnackHost bude provozována právě i na těchto serverech. Již dnes jsou zde hostovány například významné e-shopy, zpravodajské a bankovní servery nebo dodavatelé energií.

Na vývoji SnackHostu se pracovalo přes dva roky a aktuálně ho rozvíjí asi 17 lidí. V budoucnu se má tým rozrůst o posily z USA. Služba jede v ostré verzi od letošního května. Ovšem už nějakou dobu jedná s distributory na několika trzích, chystá marketingové aktivity a chce se zapojit do odborných komunit, sdružení a fór.

Na trh byl uveden český cloud SnackHost
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Snackhost

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama