amazon-zaplati-autorum-videi-polovinu-vydelku
Novinka Amazon zaplatí autorům videí polovinu výdělku

Amazon zaplatí autorům videí polovinu výdělku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 5. 2016 07:00

Amazon spustil nový videoserver, kterým chce konkurovat portálu YouTube od společnosti Google. Služba s názvem Amazon Video Direct cílí hlavně na profesionály, kterým umožňuje umisťovat na internet videa a vydělávat na nich. Zatím ale nefunguje všude. Dostupná je pouze v USA, Velké Británii, Německu, Rakousku a Japonsku.

Reklama

Diváci si mohou za videa na službě Amazon Video Direct zaplatit, nebo je sledovat zdarma společně s reklamou. Podle agentury Reuters Amazon tvůrcům vyplatí polovinu peněz, které jejich videa vynesou v podobě diváckých poplatků či příjmů z reklamy.

Je však otázkou, zda se Amazon Video Direct nějak výrazněji prosadí. Konkurenční YouTube má velkou výhodu v tom, že je dostupné skoro všude a má opravdu obrovské publikum.

Amazon již nabízí přístup k profesionálním televizním pořadům a filmům prostřednictvím služby Prime Video, která soupeří například s internetovou videopůjčovnou a televizí Netflix. Firma provozuje rovněž službu Twitch pro sdílení videa z hraní počítačových her.

Amazon zaplatí autorům videí polovinu výdělku
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: ČTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama