praha-laka-na-nejvetsi-soukromou-sbirku-vyrobku-apple
Apple Novinka Praha láká na největší soukromou sbírku výrobků Apple

Praha láká na největší soukromou sbírku výrobků Apple

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 5. 2016 19:00 6

Hlavní město České republiky je zatím jediným místem na světě, kde můžete zhlédnout výstavu mapující ranou i moderní historii společnosti Apple. Výstava na pražské Pop Art Gallery ukazuje nejkomplexnější sbírku počítačů od založení firmy až do roku 2012, stejně jako produkty značek Pixar a Next.

Reklama

„Obyvatelům Prahy i návštěvníkům z jiných měst nabízíme unikátní možnost detailně se seznámit s Jobsovým odkazem a blíže poznat revoluční novinky, které udávaly trendy a určovaly další vývoj na poli moderních technologií,“ říká Lukáš Hrudička, kurátor výstavy. „Při realizaci výstavy jsme kladli důraz na použití kvalitních materiálů, designovou čistotu a minimalismus výstavních prostor, aby vše korespondovalo s filozofií značky a Jobsovou vizí. Je známo, že byl až manicky posedlý dokonalostí, stylovou čistotou a přitom maximální funkčností,“ dodává Hrudička.

Apple Museum je jediné místo, kde si můžete prohlédnout historicky první osobní počítač Apple 1 z roku 1976 v celé jeho celistvosti přesně tak, jak ho Wozniakův dokonalý mozek sestavil. Jeho hodnota je 25 milionů Kč. Expozice čítá celkem 472 exponátů, mezi kterými nemůže chybět ani dnes už legendární Apple Lisa či první model Macintosh. Jedinečná sbírka zahrnuje i některé z osobních věcí Steva Jobse a školní ročenky z dob studií Jobse i Wozniaka. Celou expozicí návštěvníky provází multimediální průvodce na různých platformách – na tabletu či chytrém telefonu, a to hned v osmi světových jazycích.

Expozice Apple Museum se rozkládá v historickém centru Prahy na nároží Husovy a Karlovy ulice, zhruba 5 minut chůze od Staroměstského náměstí. Jejím cílem je vzdát hold zakladatelům jednoho z nejúspěšnějších podniků všech dob a představit prostřednictvím této kultovní značky zájemcům z řad široké veřejnosti novodobou historii člověka, jež je neodmyslitelně spjata právě s moderními technologiemi.

Praha láká na největší soukromou sbírku výrobků Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama