na-web-cssd-zautocili-hackeri
Novinka Na web ČSSD zaútočili hackeři

Na web ČSSD zaútočili hackeři

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 4. 2016 12:00

Internetové stránky sociální demokracie byly dnes dopoledne napadeny hackery. Útočníci se se snažili pozměnit jejich obsah, a když to nevyšlo, tak je alespoň vyřadit z provozu. Strana v prohlášení uvedla, že systém byl proti podobným útokům zabezpečen a obsah nebyl poškozen, pro jistotu však z bezpečnostních důvodů nechala vypnout server. Kolem jedenácté hodiny byl web opět zprovozněn, ale útoky podle mluvčího sociálních demokratů nadále pokračují.

Reklama

Hackeři se podle Kačírka pokusili dostat k možnosti upravit stránky ČSSD. „Když se to nepodařilo, tak alespoň náš server zkouší přetížit prostřednictvím DDoS útoků,“ řekl. Distribuovaný útok (DDoS) je způsob, jak vyřadit server z provozu tím, že čelí vysokému počtu požadavků z více míst. Počítače posílají nesmyslné požadavky, které servery zahlcují. Webové stránky jsou pak nedostupné.

Není to poprvé, co sociální demokraté čelí útoku hackerů. V prosinci loňského roku se neznámí útočníci zmocnili twitterového účtu Sobotky, v lednu mu pak vykradli e-mailovou schránku a její obsah zveřejnili na webu White media.

Na web ČSSD zaútočili hackeři
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Twitter ČTK

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama