revogi-v-cr-prodava-chytre-zasuvky-lze-je-ovladat-smartphonem
Apple Novinka Revogi v ČR prodává chytré zásuvky, lze je ovládat smartphonem

Revogi v ČR prodává chytré zásuvky, lze je ovládat smartphonem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 4. 2016 09:00

Na český trh se dostávají chytré zásuvky Revogi. Vybírat můžete ze dvou modelů jednoduchých zásuvek a prodlužovačky se šesti zásuvkami, která otevírá skutečně nebývalé možnosti.

Reklama

Pojem chytrá nebo digitální domácnost začíná být všeobecně používán pro zařízení, která dokáží inteligentně reagovat na aktuální situaci, umožňují dálkovou správu a komunikují s uživateli, většinou prostřednictvím mobilní aplikace. Všechna tato specifika splňují chytré zásuvky Revogi. Ty umožňují kromě dálkového zapínání a vypínání také sledovat spotřebu energie. Některé z nich ji také dokáží dlouhodobě analyzovat a nejvyšší model poskytuje možnost podle aktuálního stavu jednoho přístroje automaticky vypnout elektřinu až do dalších pěti zařízení.

Srdcem systému chytrých zásuvek Revogi je aplikace pro smartphony s operačním systémem Android a iOS s názvem Revogi Home. Tu lze zdarma stáhnout a nainstalovat z obchodů Google Store či Apple Store. S její pomocí poklepáním na grafický symbol jednotlivých zásuvek jednoduše dálkově ovládáte přívod elektrické energie do zapojených spotřebičů.

Nástroj vám zároveň ukazuje grafy spotřeby z každé zásuvky v čase, nebo také celkovou spotřebu energie za zvolené časové období. Pomocí aplikace můžete ovládat i více chytrých zásuvek v jedné domácnosti. Revogi Home je také připravena na ovládání dalších chytrých doplňků domácnosti Revogi. V současnosti je k dispozici v angličtině, její aktualizace s českým překladem bude uvolněna již během několika dní.

Revogi Smart Power Plug představuje jednoduchou chytrou zásuvku, kterou lze dálkově ovládat odkudkoli, kde má uživatel přístup na internet. Zároveň umožňuje podrobný přehled sledování spotřeby.

Revogi Smart Power Strip 2 je prodlužovací „šestizásuvka“ kterou lze programovat z telefonu a má rozšířené možnosti. Tento model umožňuje pokročilou správu s definováním pravidel a akcí. Pokud klesne spotřeba v jednom slotu pod zvolenou úroveň (například vypnete televizor), je možné nastavit automatické vypnutí elektřiny do dalších vybraných zásuvek a naopak.

Revogi Smart Meter Plug je nejjednodušší zásuvkou v nabídce. Na rozdíl od předchozích dvou modelů probíhá správa zásuvky pomocí technologie Bluetooth, která omezuje dosah ovládání na přibližně 10 metrů. Jedná se o ideální řešení například pro ovládání osvětlení v ložnici při usínání po dočtení kapitoly knížky.

Revogi Smart Power Plug je na trhu za doporučenou koncovou cenu 990 Kč, komplexní řešení Revogi Smart Power Strip 2 je možné zakoupit za 2990 Kč a základní model Revogi Smart Meter Plug stojí 890 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama