intel-zacal-testovat-robotickeho-domaciho-lekare
Novinka Intel začal testovat robotického domácího lékaře

Intel začal testovat robotického domácího lékaře

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 4. 2016 07:30

Společnosti Intel a Meridian podepsaly dohodu o zahájení ostrého testování robota, který funguje jako domácí lékař. Zároveň byly demonstrovány funkce tohoto prototypu, jenž se dokáže autonomně pohybovat a má ve výbavě nástroje pro poskytnutí první pomoci.

Reklama

Podle uzavřené smlouvy má Intel Labs China vyrobit několik prototypů robotů, referenční řešení pro hardware a software a zajistit technickou podporu, zatímco společnost Meridian bude odpovědná hlavně za sběr a analýzu uživatelských dat a za zlepšování funkcí na základě zpětné vazby uživatelů.

Prototyp robotického domácího lékaře je vybaven technologií RealSense, která umožňuje interakci mezi počítačem a člověkem, navigační technologií pro robota, procesory Core, platformou Edison a technologií WebRTC. Hlavní technologické aspekty projektu jsou dle tiskové zprávy následující:

1) Interakce mezi lidmi a roboty: robot je vybaven funkcí rozpoznání hlasu. Může tedy s uživatelem konverzovat a každý den se jej ptát, jak se mu daří. Je osazen dvěma displeji, které pomáhají při konzultacích nebo názorných ukázkách.

2) Mobilní čidla a ovládání robota: díky kontrole čidly a kognitivní schopnosti výzkumný prototyp „ožívá“ a může se v domě pohybovat samostatně

3) Lokace uživatele díky strojovému vidění: díky technologii RealSense se prototyp robota dokáže pohybovat před uživatelem a umí implementovat různé zdravotní programy nebo zaznamenávat uživatelovy zvyky pomocí 3D kamery. V případě nutnosti se spojí s odborníky pro konzultaci na dálku.

4) První pomoc: v případě, že uživatelovy fyziologické parametry nebo environmentální indikátory jako teplota a vlhkost jsou vyhodnoceny jako abnormální, dokáže robot automaticky zavolat záchrannou službu.

Cílem projektu je, aby robot v budoucnu pomohl desítkám milionů běžných rodin a nabídnul jim chytré zdravotnické služby, které budou spojovat péči o seniory a o zdraví.

Intel začal testovat robotického domácího lékaře
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Intel TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama