radeon-pro-duo-od-znacky-xfx-odhalen-zname-uz-i-cenu
Novinka Radeon Pro Duo od značky XFX odhalen. Známe už i cenu

Radeon Pro Duo od značky XFX odhalen. Známe už i cenu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 4. 2016 09:15 10

Na webu El Chapuzas se nyní vynořily specifikace nové dvoučipové grafické karty Radeon Pro Duo od firmy XFX a společně s nimi tento web odhalil také informace o její ceně. 

Reklama

Podle jmenovaného zdroje by se měla karta v prodeji objevit již příští týden v úterý. Jen pro připomenutí, AMD Radeon Pro Duo využívá dvě jádra Fiji vyráběná 28nm výrobním procesem a nabídne díky tomu celkem 8192 stream procesorů, 512 TMU a 128 ROP. Její takt by se měl pohybovat okolo 1000 MHz. Pamětí dostaneme 8 GB typu HBM, které mají 4096bitovou sběrnici a takt 500 MHz. 

Radeon Pro Duo od značky XFX odhalen. Známe už i cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

O chlazení karty o rozměrech 281 × 116,5 × 42 mm se stará vodní chlazení typu all-in-one od Cooler Masteru se 120mm radiátorem. Toto chlazení by mělo ukočírovat TDP dosahující na 350 wattů. O napájení Radeonu Pro Duo se stará trojice 8pinových konektorů PCI-Express. Mezi podporovanými technologiemi se nachází třeba AMD CrossFire, FreeSync, PowerTune, LiquidVR, Eyefinity, ZeroCore a API DirectX 12. Výstupy na zadním panelu jsou čtyři – jedno HDMI 1.4a a trojice DisplayPort 1.2.

Radeon Pro Duo od značky XFX odhalen. Známe už i cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

A nyní konečně k té nepodstatnější informaci, kterou je bezesporu cena karty. Ta bude podle webu El Chapuzas na evropském trhu zpočátku stanovena na 1 695 euro s DPH, což je v přepočtu necelých 46 000 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama