tp-link-archer-c3200-tripasmovy-wifi-router-se-souhrnnou-rychlosti-az-3200-mbps
Novinka Tp-Link Archer C3200: Třípásmový WiFi router se souhrnnou rychlostí až 3200 Mbps

Tp-Link Archer C3200: Třípásmový WiFi router se souhrnnou rychlostí až 3200 Mbps

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 4. 2016 13:00

Na český trh míří třípásmový WiFi router Archer C3200 od Tp-Linku. Číslovka v označení odkazuje na kombinovanou rychlost připojení ve všech pásmech, tedy 3 200 Mbps. Technologie tří pásem spolu s gigahertzovým dvoujádrovým procesorem doplněným o tři koprocesory umožňuje připojit do sítě více zařízení bez poklesu výkonu a každému z nich přiřadit nejlepší aktuálně dostupný kanál.

Reklama

Router podporuje novou generaci standardu WiFi 802.11ac, který umožňuje přenos dat ve dvou pásmech – 2,4 GHz a 5 GHz. V tomto případě však zařízení využívá současně dvě pásma 5 GHz (každé 1 300 Mbps) a jedno 2,4 GHz (600 Mbps). Do sítě se tedy může připojit více zařízení, a to bez vlivu na kvalitu. Mezi jednotlivá pásma lze rozdělit provoz tak, aby všechny typy služeb a aplikací měly zajištěnou optimální kapacitu.

Zatímco jednoduché úlohy jako posílání e-mailů nebo procházení internetu probíhají v pásmu 2,4 GHz, méně vytížené pásmo 5 GHz je zároveň využíváno pro činnosti náročné na přenosovou kapacitu, např. hraní online her a současné streamování videa v HD kvalitě.

Archer C3200 je vybaven šesti sklopnými externími anténami, jedním USB portem typu 2.0 a jedním typu 3.0, k nimž lze připojit například sdílenou místní tiskárnu nebo externí pevný disk určený např. pro sdílení multimediálních souborů v místní síti. Dostupné jsou i čtyři standardní ethernetové porty RJ 45 o rychlosti 1 000 Mbps. Připojit k nim lze počítače, herní konzole a chytré televize i síťové úložiště NAS nebo sdílenou síťovou tiskárnu.

Router lze uvést do plného provozu během několika minut díky webovému rozhraní a spravovat ho také přes mobilní aplikaci TTether pro systémy iOS a Android. Ta umožňuje kompletní nastavení od počátečního zprovoznění, přes přidělování privilegií a rodičovský dohled po sdílení multimédií.

Novinku Tp-Link Archer C3200 již naleznete v prodeji, a to za doporučenou koncovou cenu 6 899 Kč.

Tp-Link Archer C3200: Třípásmový WiFi router se souhrnnou rychlostí až 3200 Mbps
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Tp-Link TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama