tchajwansky-foxconn-kupuje-vyrobce-elektroniky-sharp-za-3-47-miliardy-dolaru
Novinka Tchajwanský Foxconn kupuje výrobce elektroniky Sharp za 3,47 miliardy dolarů

Tchajwanský Foxconn kupuje výrobce elektroniky Sharp za 3,47 miliardy dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 3. 2016 11:00 4

Tchajwanský Foxconn se dohodl na převzetí ztrátového výrobce elektroniky Sharp. Za dvoutřetinový podíl v japonské firmě zaplatí 3,47 miliardy dolarů (82,8 miliardy korun). Původní nabídka přitom činila dokonce 5,9 miliardy dolarů (141 miliard korun).

Reklama

O největší zahraniční akvizici v japonském technologickém sektoru se hovořilo už od února, kdy Sharp oznámil, že prodává Foxconnu dvoutřetinový podíl. Tchajwanský výrobce, známý také jako Hon Hai Precision Industry, ale posléze oznámil, že podpis konečné dohody zatím odkládá, protože Sharp na poslední chvíli předložil nové podmínky a ty je potřeba vyjasnit. Vše se mezi oběma subjekty podařilo vyřešit až o dva měsíce později.

Sharp se podobně jako ostatní japonští výrobci elektroniky dostal v posledních letech pod tlak kvůli ostré asijské konkurenci. Výroba displejů je doposud ztrátová, přestože firma dostala dvakrát pomoc i od japonských bank.

O Sharp se ucházelo několik zájemců. Společnost ale nakonec kývla na nabídku Foxconnu, který je největším smluvním výrobcem elektroniky na světě, montuje například většinu chytrých telefonů iPhone americké společnosti Apple.

Tchajwanský Foxconn kupuje výrobce elektroniky Sharp za 3,47 miliardy dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Zdroj:  Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama