na-cene-nesejde-samsung-galaxy-s7-edge-je-hit-v-prodejich-drti-lonsky-model-s6
Novinka Na ceně nesejde, Samsung Galaxy S7 (edge) je hit. V prodejích drtí loňský model S6

Na ceně nesejde, Samsung Galaxy S7 (edge) je hit. V prodejích drtí loňský model S6

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 3. 2016 09:00 2

Za první dva týdny prodejci elektroniky hlásí o 75% vyšší prodeje chytrých telefonů Galaxy S7 (edge), než se za stejné období prodalo jeho předchůdce S6. Informovala o tom společnost Samsung.

Reklama

„První dny jsou nejdůležitější. Na nich se ukáže, jak velká poptávka na trhu je a zda výrobce novým modelem upoutal. Například loňský model S6 byl ve srovnání s S5 prodejně úspěšnější o pouhých 10 %. Takže to letos vypadá, že nový S7 má naději zapsat se mezi kultovní S2 a S3, jejichž prodeje pokořily i dlouho vedoucí iPhone,“ vysvětluje mluvčí Euronics Marek Ingr.

„Nejvíce se prodává vyšší verze S7 Edge, která je v ceně zhruba od necelých 23 tisíc korun. Nejžádanější barvou je zlatá, teprve pak černá a na třetí pozici bílá,“ uvedl manažer Kasa.cz Petr Štursa a dodal, že zákazníci vzhledem k vyšší ceně ve většině případů volí osobní odběr s platbou kartou na některém z odběrových míst.

Ze zprávy Samsungu dále vyplývá, že růst prodejů by měl pokračovat až do konce dubna. Pak má zájem spotřebitelů pozvolna opadat a ustálit se. S tím se bude vyvíjet i prodejní cena telefonů, která začne pozvolna klesat.

Nejnovější modely společnosti Samsung se začaly v České republice prodávat v pátek 11. března. Galaxy S7 je oficiálně k dostání za cenu 19 799 Kč s DPH (32 GB), zakřivený S7 edge pak za 22 599 Kč s DPH (32 GB)

 

Zdroj: Samsung

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama