toshiba-uvedla-pocitac-tecra-z40-c-s-procesorem-skylake
Novinka Toshiba uvedla počítač Tecra Z40-C s procesorem Skylake

Toshiba uvedla počítač Tecra Z40-C s procesorem Skylake

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 3. 2016 10:00

Na český trh míří nová generace notebooku Tecra Z40-C. Inovace spočívají především v použití procesoru z rodiny Skylake a matném displeji s rozlišením Full HD.

Reklama

Dle výrobce je Tecra Z40-C určena hlavně pro manažery, kteří tráví hodně času na cestách a potřebují pro svoji práci mobilní notebook s větším displejem.

O více než dostatečný výkon počítače se stará dvoujádrový procesor Intel Core i5 6200U, jenž běží na základním taktu 2,3 GHz s možností turba na 2,8 GHz. Dále tu je integrovaná grafika HD Graphics 520, 8 GB operační paměti a čtrnáctipalcový matný displej s rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů (Full HD). Okamžitý start operačního systému Windows zajistí SSD s kapacitou 256 GB.

Na notebooku najdeme tři USB porty standardu 3.0, D-Sub a HDMI konektory, možnost kabelového připojení k síti pomocí RJ-45, dokovací konektor, čtečku paměťových SD karet a vstupy pro sluchátka a mikrofon. Uživatel má také možnost streamovat obraz do televize nebo jiného zobrazovače bezdrátově přes WiDi Pro. Další specialitou je podsvícená a proti polití odolná klávesnice a čtečka na čipové karty smart card.

Jako operační systém byl v základu zvolen Windows 7 Professional, v balení se však nachází i instalační DVD s Windows 10 64bit Pro.

Doporučená koncová cena notebooku Tecra Z40-C je 35 290 Kč včetně DPH. Na českém trhu je na počítač poskytována tříletá onsite záruka s opravou u zákazníka, která je doplněna roční zárukou spolehlivosti (Reliability Guarantie). Ta zajistí, že pokud počítač během prvního roku od zakoupení vypoví službu vinou výrobní vady, získá jeho majitel kromě záruční opravy také zpět celou pořizovací cenu.

Toshiba uvedla počítač Tecra Z40-C s procesorem Skylake
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj:  Toshiba

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama