malware-utoci-na-tisice-hernich-uctu-na-steamu
Novinka Malware útočí na tisíce herních účtů na Steamu

Malware útočí na tisíce herních účtů na Steamu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 3. 2016 13:30 2

Malware Steam Stealer má na svědomí krádeže desítek tisíc uživatelských účtů z populární hráčské platformy Steam. Jeho velkou výhodou je, že se šíří prostřednictvím modelu malware-as-a-service (malware jako služba), což znamená, že se dá koupit v různých verzích a s různými funkcemi, dostupné jsou dokonce i bezplatné aktualizace či uživatelské příručky.

Reklama

Steam Stealer se většinou šíří pomocí falešných stránek šířících malware, při němž je oběť napadána pomocí přímé zprávy. Jakmile se malware dostane do systému, zmocní se konfiguračního souboru platformy Steam. Na základě toho pak najde soubor Steam KeyValue, který obsahuje veškeré uživatelské údaje potřebné ke správě účtu a také informace o aktuálním přihlášení. Jakmile tyto informace útočníci získají, mohou převzít kontrolu nad daným účtem.

Analytici odhadují, že Steam Stealer je dílem ruských internetových útočníků. K tomuto závěru je vede několik jazykových stop na undergroundových malwarových fórech.

Steam společnosti Valve je jedna z nejpopulárnějších služeb, která slouží digitální distribuci her a softwaru a zajištění multiplayerového a komunikačního zázemí pro hráče. Registruje přes 100 milionů uživatelů a několik tisíc her, které jsou celosvětově dostupné ke stažení. Její velká popularita z ní dělá atraktivní cíl pro kyberzločinecké skupiny. Podle oficiálních dat Steamu je každý měsíc zneužito 77 000 účtů.

Malware útočí na tisíce herních účtů na Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kaspersky

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama