zotac-odhalil-vr-ready-mini-pc-magnus-en980-s-grafikou-gtx-980
Novinka Zotac odhalil "VR ready" mini PC Magnus EN980 s grafikou GTX 980

Zotac odhalil "VR ready" mini PC Magnus EN980 s grafikou GTX 980

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

10. 3. 2016 14:45 1

Řada miniaturních počítačů Zbox se má ještě tento měsíc dočkat svého nevýkonnějšího přírůstku, který by měl zaujmout hlavně hráče. Mini PC je dokonce navrženo pro provozování headsetů pro virtuální realitu. 

Reklama

Mozkem miniaturního počítače je pochopitelně procesor Intel Core 6. generace Skylake, který však zatím výrobce blíže neupřesnil. Na výběr možná bude z několika možných konfigurací. Všechny však budou mít společnou grafickou kartu, která je na tento typ počítače nezvykle výkonná. Jak jste si mohli vyvodit už z názvu, půjde o grafickou kartu GeForce GTX 980 od nVidie, což je téměř nejvýkonnější desktopová grafika tohoto výrobce na trhu. 

Výrobce zatím oficiálně PC nepředstavil a okolo něj zůstává spoustu neznámých. Nevíme například, jak velký ve skutečnosti bude. O chlazení komponent by se však podle prvních informací mělo starat předinstalované kapalinové chlazení. Z obrázku vrchního krytu mini-PC je patrné, že ventilátor radiátoru bude umístěný právě pod perforaci tohoto krytu. Výrobce však zmiňuje vodní chlazení zkombinované s odvodem tepla pomocí heatpipe. Není tedy zcela jasné, jak budou jednotlivé komponenty nakonec chlazeny a pasivní a kapalinové chlazení zkombinované. 

Zotac odhalil "VR ready" mini PC Magnus EN980 s grafikou GTX 980
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Přesné specifikace týkající se dalších komponent mini-PC zatím neznáme, nicméně víme, že konektivita bude zahrnovat řadu portů USB 3.0 a minimálně jeden port USB 3.1 typu C, bezdrátové připojení pomocí Wi-Fi 802.11ac či dvojici gigabitových síťových portů. Výrobce počítal také s možností zapojení více zobrazovacích zařízení. Tuto funkci mají na starosti čtyři výstupy s porty HDMI a DisplayPort. 

Na zbylé informace si budeme muset počkat až na Cebit 2016, nebo GDC 2016. Na obou akcích bude totiž Magnus EN980 k vidění.

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama