holograficke-bryle-hololens-obdrzi-vyvojari-za-mesic
Novinka Holografické brýle HoloLens obdrží vývojáři za měsíc

Holografické brýle HoloLens obdrží vývojáři za měsíc

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 3. 2016 13:30

K prvním vývojářům se brýle HoloLens, kombinující skutečný svět s prvky virtuální reality, dostanou 30. března. Microsoft o tom informoval na svém blogu, kde pro svou novou platformu zároveň představil několik nových aplikací a her.

Reklama

HoloLens Development Edition rozhodně není levná záležitost. Devkit stojí 3 000 dolarů, tedy zhruba 75 000 korun, což jasně naznačuje, že se s produkcí pro masový trh zatím ještě nepočítá. Za nemalé peníze vývojáři obdrží brýle spolu s nabíječkou, popruhem k uchycení a bluetooth clickerem, klikacím ovladačem pro interakci s hologramy. K dispozici jim také bude sada programů pro vývoj aplikací.

HoloLens jsou brýle, které patří do skupiny zařízení rozšiřující realitu. Když je má uživatel na sobě, vidí skutečné objekty před sebou. V rohu u každého oka se však ukrývá speciální kamera, která dokáže promítat obraz na hledí v reálném čase. V praxi to pak vypadá tak, jako by skutečně byl před uživatelem vytvořen virtuální svět. Vše se ale odehrává pouze v náhlavní sadě. 

Na jedno nabití baterie mohou brýle fungovat 2 až 3 hodiny, což je spíše podprůměrná výdrž. V režimu stand-by pak vydrží až 14 dní. Přesné datum uvedení Hololens na trh zatím není známo, otazník visí také nad prodejní cenou.

Holografické brýle HoloLens obdrží vývojáři za měsíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Microsoft

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama