asus-zacal-prodavat-chromebit-cs10-mini-pocitac-s-chrome-os
Novinka Asus začal prodávat Chromebit CS10, mini počítač s Chrome OS

Asus začal prodávat Chromebit CS10, mini počítač s Chrome OS

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 1. 2016 18:00

Z hloupé televize udělá Chromebit CS10 chytrou a v kapse jej snadno odnesete třeba ke kamarádovi, kde počítač během několika sekund nainstalujete. Za docela rozumné peníze nabízí „hodně“ muziky.

Reklama

Stačí Chromebit CS10 zastrčit do HDMI vstupu televizoru (nebo monitoru), zapojit přes Bluetooth myš a klávesnici, připojit ho k napájení (elektřinu dodává externí 18W nabíječka) a máte k dispozici v počítač se systémem Chrome OS.

Asus zařízení velikosti větší flešky doporučuje jednotlivcům i firmám či obchodům, které tak mohou snadno a levně vytvořit digitální kiosky pro své zákazníky nebo zaměstnance.

Na českém trhu se Chromebit CS10 prodává ve dvou stylových barvách – černé a oranžové. Doporučená cena, v níž je započteno také 100 GB cloudového úložného prostoru na jeden rok, je stanovena na 2 999 korun s DPH.

Pidi počítač disponuje 2GB pamětí RAM DDR3L, 16GB úložištěm eMMC, dvoupásmovým bezdrátovým WiFi rozhraním 802.11 ac, Bluetooth 4.0 a také porty USB a HDMI. Hnacím motorem je armový procesor Rockchip RK3288-C se čtyřmi jádry Cortex-A17 a integrovanou grafickou jednotkou Mali-T764.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama