samsung-pripravuje-radu-ultra-sirokouhlych-144hz-monitoru-s-vysokym-rozlisenim
Novinka Samsung připravuje řadu ultra-širokoúhlých 144Hz monitorů s vysokým rozlišením

Samsung připravuje řadu ultra-širokoúhlých 144Hz monitorů s vysokým rozlišením

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 1. 2016 16:30 7

Firma Samsung údajně v současnosti pracuje na řadě "ultra-wide" monitorů, které nabídnou nejen slušné rozlišení, ale také vysokou obnovovací frekvenci. 

Reklama

Ta by měla všech modelů série dosahovat až na 144 Hz, což je pozitivní zprávou zejména pro hráče. Tato obnovovací frekvence by měla být zajištěna mimo jiné díky tomu, že chystaná LCD budou mezi prvními, která budou využívat rozhraní DisplayPort 1.3. Mimoto však potěší také širokoúhlým obrazem, díky němuž budou ideální i pro sledování filmů, a vysokým rozlišením 3440 × 1440 pixelů. 

Samsung má v plánu vydat nejméně dva monitory z této rodiny produktů lišící se velikostí úhlopříčky. Jako první by měla světlo světla spatřit 30 a 35palcová varianta. Displej obou těchto modelů by měl využívat panel typu VA (nejspíše AHVA), díky čemuž se můžeme těšit na výborné podání černé a obecně živé barvy. 

Spekuluje se také o tom, že by monitory mohli nabídnout také podporu adaptivní synchronizace snímkové frekvence s grafickou kartou, jako je například FreeSync od AMD nebo G-Sync od nVidie. Konkrétní datum uvedení na trh bohužel zatím Samsung neodhalil, nicméně mluví se o vydání koncem tohoto roku. 

Zdroj: OC3D

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama