microsoft-neposkytne-podporu-nadchazejici-generace-procesoru-na-starsich-windows
Hardware Novinka Microsoft neposkytne podporu nadcházející generace procesorů na starších Windows

Microsoft neposkytne podporu nadcházející generace procesorů na starších Windows

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 1. 2016 18:30 29

Příští generace procesorů od AMD, Intelu a Qualcomm nezíská od Microsoftu oficiálně podporu v prostředí starších operačních systémů včetně Windows 8.1.

Reklama

Špatnou zprávou to je hlavně pro firmy, které hodlají v blízké budoucnosti upgradovat na nějakou novou generaci procesorů, ale nechtějí přejít na stávající operační systém Windows 10. Microsoft zastoupený Terry Myersonem totiž oznámil, že nadcházející procesory od AMD, Intelu a Qualcommu nebudou podporovány staršími operačními systémy Windows. Jinými slovy zejména firemní klientela již nadále nezíská rozšířenou podporu Microsoftu pro OS Windows 8.1 a starší v případě využití procesorů Intel Kaby Lake, Bristol Ridge od AMD a SoC 8996 od společnosti Qualcomm. 

Microsoft neposkytne podporu nadcházející generace procesorů na starších Windows
i Zdroj: PCTuning.cz

Přeneseně to znamená, že rozšířenou podporu budou mít stanice osazené nadcházející generací procesorů pouze při využití systému Windows 10. Výskat si však nemohou ani vlastníci počítačů založených na platformě Skylake. Hardwarové aktualizace a rozšířenou podporu pro tuto platformu totiž bude Microsoft poskytovat pro Windows 7 a 8.1 pouze do 17. července roku 2017. Evidentní tedy je, že Microsoft zvyšuje tlak na zákazníky, aby přešli na nejnovější verzi Windows, a dává jim na to v podstatě 18 měsíců. 

Celkového ukončení podpory Windows 7 a Windows 8.1 se zatím naštěstí bát nemusíme. MS hodlá poskytovat rozšířenou podporu pro systém Windows 7 až do 14. ledna 2020 a pro Windows 8.1 až do 10. ledna 2023. To se však nebude týkat nového hardware, který na starších Windows nebude pracovat moc dobře, bude ošizen o některé funkce, popřípadě nebude fungovat vůbec. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama