letosni-rocnik-konference-google-i-o-bude-zahajen-18-kvetna
Novinka Letošní ročník konference Google I/O bude zahájen 18. května

Letošní ročník konference Google I/O bude zahájen 18. května

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 1. 2016 20:30

Očekávaná akce, na které jsou tradičně prezentovány horké novinky americké technologické firmy, se bude konat v Shoreline amfiteátru v Mountain View ve dnech 18. až 20. května. Na sociální službě Twitter to oznámil generální ředitel Googlu Sundar Pichai.

Reklama

Google na I/O tradičně představuje novinky týkajících se jeho produktů, od Androidu, přes Chrome OS až po aplikace, a letos tomu pravděpodobně nebude jinak. Není vyloučené ani oznámení nových experimentálních projektů.

Kdy firma otevře registrace na nadcházející událost a jaká bude cena vstupenek, zatím nebylo zveřejněno. Ale dá se čekat, že bude obdobná jako loni, kdy činila 900 dolarů. K dostání ale byly i zvýhodněné vstupenky určené profesorům, studentům a zaměstnancům vysokých škol. Zájemci za ně zaplatili mnohem přijatelnějších 300 dolarů.

Loni se Google na I/O pochlubil novou verzí Androidu nazvanou Marshmallow, operačním systémem Brillo, který slouží pro takzvaný Internet věcí, dále byl oznámen platební systém Android Pay a vylepšeno také několik služeb, jako třeba asistent Google Now, který dostal funkci Now on Tap či aplikace Photos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama