asus-privezl-na-ces-2016-nove-herni-periferie-ktere-jsme-vsak-mohli-videt-uz-na-computexu
Novinka Asus přivezl na CES 2016 nové herní periferie, které jsme však mohli vidět už na Computexu

Asus přivezl na CES 2016 nové herní periferie, které jsme však mohli vidět už na Computexu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 1. 2016 16:45 1

Veletrh CES přinesl stejně jako v předchozích letech řadu novinek, mezi nimiž se objevila samozřejmě také spousta nových herních periferií. Svou trochou do mlýna přispěla taky společnost Asus a její herní značka Republic of Gamers.

Reklama

Tato série totiž byla obohacena o novou mechanickou klávesnici ROG Claymore a o špičkovou herní myš pro fanoušky MMO her ROG Spatha, které jsme mohli vidět už na loňském Computexu. Nejprve se podívejme na herní klávesnici Claymore. Ta je určena skutečně náročným hráčům, kteří si potrpí na přesné reakce, možnost nastavení maker, ale také na možnost přizpůsobení. Pod čepičkami kláves jsou totiž ukryty spínače Cherry MX RGB, u nichž si lze prakticky libovolně vybrat barvu podsvícení. 

Asus přivezl na CES 2016 nové herní periferie, které jsme však mohli vidět už na Computexu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Potenciální zájemci o tuto klávesnici jistě také ocení možnost výběru ze čtyř verzí, jež se liší tuhostí, či chcete-li odporem při stisku kláves. Na výběr budou varianty se spínači MX Red, Blue, Brown a Black. Zajímavostí je pak třeba také kovová základna klávesnice, která zvyšuje bytelnost a zabraňuje jejímu poškození, nebo oddělitelný numerický blok. Ten můžeme umístit na levou či pravou stranu klávesnici, zcela ho oddělat, nebo ho používat samostatně. 

Druhou novinkou ve stáji herních komponent Republic of Gamers je herní myš Spatha. Tato myš je určena zejména pro milovníky žánru MMO. Zajímavostí je, že myš může pracovat jak připojená kabelem, tak bezdrátově. Na jejím těle je rozmístěno celkem 12 tlačítek, která jsou samozřejmě programovatelná. Levé a pravé tlačítko myši má pod sebou ukryty kvalitní spínače Omron.

Asus přivezl na CES 2016 nové herní periferie, které jsme však mohli vidět už na Computexu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Vzhled myši je podobný jako u celé řady produktů z této série, ale především se podobá kompaktnímu hernímu desktopu Asus ROG G20. V těle nového hlodavce z řady ROG je ukryt laserový snímač nabízející rozlišení až 8200 DPI. Mezi dalšími jeho parametry najdeme třeba obnovovací frekvenci 2000 Hz a akceleraci až 30 G. 

Oba produkty slibuje Asus uvést na trh již v brzké době. Doposud však neprozradil konkrétní datum a dokonce ani ceny obou produktů. Jistě se však nebude jednat o nejlevnější kusy. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama