takhle-vypada-novy-referencni-procesorovy-chladic-od-amd
Novinka Takhle vypadá nový referenční procesorový chladič od AMD

Takhle vypadá nový referenční procesorový chladič od AMD

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 1. 2016 11:45 14

Firma AMD odhalila, jak vypadá a funguje nový aktivní procesorový chladič, který hodlá začít dodávat ke svým procesorům. 

Reklama

Chladič, který AMD pojmenovalo jako Wraith, by se měl zaměřit hlavně na problematiku snížení hluku. Právě hlučnost byla hlavním kamenem úrazu u starších referenčních CPU chladičů tohoto výrobce a to především u výkonnějších procesorů a APU s TDP 95 až 125 wattů. 

Takhle vypadá nový referenční procesorový chladič od AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

 

AMD Wraith bude nejspíše dodáván v balíčku s některými současnými či připravovanými APU a CPU od AMD. Možné je však také to, že se AMD rozhodne chladič prodávat i samostatně. V testu, který si můžete prohlédnout ve videu níže, bylo prokázáno, že nový chladič je skutečně znatelně tišší než současný standardní referenční model pro procesory AMD.

Konstrukčně se však od svého předchůdce nijak výrazně neliší. Hlavním rozdílem jsou patrně rozměry. Ty se podstatně nafoukly zejména kvůli využití většího ventilátoru. Zato pasivní část se nijak výrazného zvětšení nedočkala. Zajímavostí je pak také přidání podsvíceného loga AMD umístěného na bok krytu ventilátoru. Z videa je však patrné, že podsvícení je modré, což příliš nekoresponduje se základními barvami používanými na produktech tohoto výrobce.

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama