wifi-se-stava-v-ceskych-skolach-standardem-ma-ho-jiz-56-procent-z-nich-zjistil-vyzkum
Novinka WiFi se stává v českých školách standardem. Má ho již 56 procent z nich, zjistil výzkum

WiFi se stává v českých školách standardem. Má ho již 56 procent z nich, zjistil výzkum

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 1. 2016 11:30 5

Více než polovina českých škol již nabízí svým žákům připojení prostřednictvím WiFi. Vyplývá to z odpovědí účastníků série seminářů Roadshow pro školy, která proběhla v osmi městech České republiky a byla určena pro učitele základních a středních škol.

Reklama

Výsledky nereprezentativního výzkumu mezi téměř pěti stovkami učitelů naznačují, že WiFi připojení začíná být pro školy samozřejmostí. Svým žákům ho dnes nabízí již více než 56 procent škol. Ze škol, které WiFi zatím neprovozují má dalších 16 procent v plánu zavést připojení během následujícího roku, necelá pětina s tím pak počítá v delším časovém horizontu. Pouhých 17 procent škol o zavedení WiFi pro žáky vůbec neuvažuje.

Jako největší výzvu v souvislosti s nabídkou WiFi pro žáky vnímá většina učitelů zabezpečení sítě před zneužitím. Naopak 15 procent učitelů ve WiFi žádné riziko pro školu či žáky nevidí. Možná překvapivě se pouhá 2 procenta učitelů obávají zneužití připojení ke kyberšikaně, 6 procent pak možné nelegální činnosti studentů. Více než pětina respondentů se obává možného zpřístupnění nevhodného obsahu žákům.

WiFi se stává v českých školách standardem. Má ho již 56 procent z nich, zjistil výzkum
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Cisco TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama