nvidia-se-snazi-zjednodusit-nakup-pocitacovych-sestav-vhodnych-pro-virtualni-realitu-zavadi-program-vr-ready
Novinka Nvidia se snaží zjednodušit nákup počítačových sestav vhodných pro virtuální realitu, zavádí program VR Ready

Nvidia se snaží zjednodušit nákup počítačových sestav vhodných pro virtuální realitu, zavádí program VR Ready

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

6. 1. 2016 12:30 4

Přípravy dlouho očekávaného headsetu pro virtuální realitu Oculus Rift už pomalu vrcholí. Společnost Rift vedená Palmerem Luckym už za pár hodin spustí jeho předobjednávky. Lidé se těší, jenže jen málo z nich má doma natolik výkonnou počítačovou sestavu, aby virtuální realitu utáhla. To znamená, že lidé v tomto roce budou muset hodně upgradovat. Jinak si nezahrají. 

Reklama

Společnost Nvidia přitom spouští program, který by lidem – alespoň těm, kteří počítačům moc nerozumí – případné nákupy nového vybavení usnadnil.  Program dostal název VR Ready a půjde v něm o označování produktů, vhodných pro virtuální realitu. Jinými slovy řečeno – Nvidia bude kompatibilní sestavy s virtuální realitou označovat speciálním logem „VR Ready“.

Nvidia se snaží zjednodušit nákup počítačových sestav vhodných pro virtuální realitu, zavádí program VR Ready
i Zdroj: PCTuning.cz

Do VR Ready programu patří konfigurace s grafikou Nvidia GeForce GTX 970 a s procesorem Intel Core i5-4590 a výkonnějším.

Co se týče notebooků, tam se VR Ready logo objeví v případě, že budou osazeny alespoň 8 GB paměti RAM, grafickou kartou GTX 980M a konektory USB 3.0 a HDMI 1.3.

V obou případech pak bude muset být splněna ještě jedna podmínka a to skutečnost, že sestava poběží na operačním systému Windows 7 se SP1 a novějším.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama