bude-mit-smartphone-huawei-p9-6-gb-operacni-pameti
Novinka Bude mít smartphone Huawei P9 6 GB operační paměti?

Bude mít smartphone Huawei P9 6 GB operační paměti?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 1. 2016 21:00 7

Asi nejočekávanější novinka od společnosti Huawei nebude mít premiéru v březnu na veletrhu MWC, ale možná se jí dočkáme už zítra. Píše o tom web gsmarena.com. Výbava chystaného smartphonu P9 je už známa, chybět nemá výkonný procesor Kirin a 6 GB RAM.

Reklama

Topmodely Ascend P6, Ascend P7 a P8 se díky povedenému designu a slušné výbavě staly prodejními hity čínské značky Huawei. Není tak velké překvapení, že následovník je mnohými netrpělivě očekáván.

Díky informacím zahraničních webů už známe s předstihem jeho výbavu. Displej s rozlišením Full HD (1 920 × 1 080 px) má mít úhlopříčku 5,2 palce. Bude tak o něco větší než například u Samsungu Galaxy S6, který má 5,1palcový displej.

Design novinky by měl být opět atraktivní. Konstrukce má být unibody z jednoho kusu s keramickými prvky. Podle uniklých zpráv bude Huawei P9 spoléhat na procesor Kirin 950, vyráběný 16nm FinFET procesem, kterému s výpočty vypomůže grafická jednotka Mali –T880. Operační paměť má mít kapacitu 4 GB. Nejnovější spekulace pak přichází s tvrzením, že v telefonu bude dokonce 6 GB RAM.

Dále se hovoří o čtečce otisků prstů a dvojici fotoaparátů na zadní straně. Softwarovým základem telefonu by měl být Android 6.0, který obohatí nové uživatelské prostředí Emotion UI 4.0.

Nový Huawei by si měl odbýt premiéru na akci v Las Vegas, která se bude konat již zítra.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama