prvni-soc-od-samsungu-vydane-v-roce-2016-bude-urceno-pro-fitness-trackery
Novinka První SoC od Samsungu vydané v roce 2016 bude určeno pro fitness trackery

První SoC od Samsungu vydané v roce 2016 bude určeno pro fitness trackery

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 1. 2016 15:00

Samsung v minulém roce předvedl celou řadu špičkových čipsetů Exynos vyrobených převážně pro smartphony a tablety. Nejnovější čipset a první SoC tohoto výrobce v roce 2016 však bude orientované úplně jinam. Mělo by totiž být určeno výhradně na nositelná zařízení.

Reklama

Nový čipset, který Samsung prozatím označuje jako Bio Processor, je určen, jak už název napovídá, zejména do nositelných zařízení měřících tělesné metriky nositele, tedy zejména do tzv. fitness trackerů. V současné době by už měly být nové čipy hromadně vyráběny a očekává se, že jejich uvedení proběhne v první polovině roku 2016. 

První SoC od Samsungu vydané v roce 2016 bude určeno pro fitness trackery
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Podle dosavadních informací firmy Samsung by se mělo jednat o all-in-one řešení s řadou fitness a zdravotních snímačů integrovaných do velice drobného těla. Právě díky svým drobným rozměrům by měl čip najít své uplatnění primárně ve "wearables". Bio Processor by měl být vybavený třeba snímačem tělesného tuku, kosterní svalové hmoty, srdeční frekvence, srdečního rytmu, tělesné teploty a dokonce i úrovně stresu. 

Očekávat lze také to, že nový procesor od Samsungu nejprve výrobce propůjčí některému nositelnému zařízení vlastní výroby.

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama