novinky-od-tp-linku-interni-wifi-karta-archer-t6e-a-usb-adapter-archer-t1u
Novinka Novinky od TP-Linku: interní WiFi karta Archer T6E a USB adaptér Archer T1U

Novinky od TP-Linku: interní WiFi karta Archer T6E a USB adaptér Archer T1U

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 12. 2015 14:00

Tp-Link představuje na českém trhu dva nové WiFi produkty určené pro počítače bez integrovaného bezdrátového připojení nebo pro zrychlení ze staršího standardu.

Reklama

Dvoupásmová interní karta Archer T6E s rozhraním PCI Express dosahuje rychlosti až 1300 Mbit/s, zatímco USB adaptér T1U dokáže přenášet data rychlostí až 433 Mbit/s v pásmu 5 GHz. Obě novinky přitom pracují v souladu se standardem WiFi 802.11ac, díky čemuž se hodí i pro náročné použití zahrnující například streamování HD videa nebo hraní online her.

Karta Archer T6E, založená na standardu 802.11ac, pracuje téměř třikrát rychleji než dnes běžné WiFi sítě 802.11n. Zároveň je zpětně kompatibilní s dřívějšími standardy 802.11 a/b/g/n a dosahuje celkové rychlosti až 1300 Mbit/s (867 Mbit/s v pásmu 5 GHz a 400 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz). Datový provoz lze mezi obě pásma rozdělit, takže jednoduché úlohy (jako posílání e-mailů nebo procházení internetu) probíhají v pásmu 2,4 GHz, zatímco méně vytížené pásmo 5 GHz je zároveň využíváno pro činnosti náročné na přenosovou kapacitu - mezi ně patří například hraní online her, zálohování dat nebo přenosy videa ve vysokém rozlišení.

Karta je určena pro stolní počítače a instaluje se snadno zasunutím do volného PCI-E slotu. Výkon a stabilitu vysílače zvyšuje chladič vyrobený ze slitiny hliníku, který pomáhá odvádět vznikající teplo. Nižší teplota zároveň prodlužuje životnost celého zařízení. K nastavení slouží nástroje s přehledným uživatelským rozhraním dodávané na přiloženém CD.

Novinky od TP-Linku: interní WiFi karta Archer T6E a USB adaptér Archer T1U
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou novinkou je USB adaptér Archer T1U, který podporuje rovněž nový WiFi standard 802.11ac, avšak pracuje pouze v pásmu 5 GHz. Je tedy zpětně kompatibilní se standardy 802.11a/n. Externí adaptér, který stačí při instalaci zapojit do USB konektoru, umožňuje všem počítačům připojení rychlostí až 433 Mbit/s. Díky miniaturnímu provedení novinka nepřekáží ani na malých zařízeních a nehrozí její náhodné vytržení či vylomení při přenášení.

U počítačů připojených do metalické sítě LAN lze adaptér Archer T1U přepnout do režimu Soft AP, kde funguje jako přístupový bod pro další zařízení a zprostředkovává jim připojení k místní síti a k internetu.

Novinky od TP-Linku: interní WiFi karta Archer T6E a USB adaptér Archer T1U
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Tp-Link TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama