10jadrovy-chipset-helio-x20-ukazal-dech-berouci-vykon-v-benchmarku-tady-je-jeho-vysledek
Novinka 10jádrový chipset Helio X20 ukázal dech beroucí výkon v benchmarku, tady je jeho výsledek!

10jádrový chipset Helio X20 ukázal dech beroucí výkon v benchmarku, tady je jeho výsledek!

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

24. 12. 2015 10:30 7

Historicky první desetijádrový čipset, který se z laboratoří chystá mezi lidi, se předvedl v benchmarku. Výkon Helio X20 přitom ukázal výkon, z něhož musí být uneseni i jeho největší odpůrci.

Reklama

Test byl proveden v aplikaci GeekBench. Helio X20 v ní překonal všechny high-endové čipsety včetně nejnovějšího Snapdragonu 820, Apple A9 a Kirinu 950.

10jádrový chipset Helio X20 ukázal dech beroucí výkon v benchmarku, tady je jeho výsledek!
i Zdroj: PCTuning.cz

V jednojádrovém testu (single core) sice získal pouze 2094 bodů, což na aktuální konkurenci ve většině případů nestačilo. Jeho síla se však projevila v multijádrovém testu (multi core), kde získal rovných 7037 bodů a nechal tak všechny za zády.

Vedle vysokého výkonu by přitom měla být impozantní také spotřeba. MediaTek totiž CPU rozdělil do tří samostatných jednotek (dvě jednotky po 3 jádrech a 1 jednotka po 4 jádrech). Která z těchto jednotek bude aktivní, přitom závisí na tom, co se smartphonem děláte. Pokud si například prohlížíte pouze fotografie, smartphone zapne pouze jednu jednotku a ostatní jsou ve spánku.

Nakonec je třeba dodat, že test nepochází z finálního produktu. To znamená, že výkon čipsetu by se do doby, než se dostane na trh, mohl ještě zvednout. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama