vydani-nove-dvoucipove-grafiky-od-amd-odlozeno
Novinka Vydání nové dvoučipové grafiky od AMD odloženo

Vydání nové dvoučipové grafiky od AMD odloženo

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 12. 2015 20:30

O chystané dvoučipové grafické kartě od AMD už se ví téměř vše. Donedávna se mluvilo dokonce o datu vydání, které bylo stanoveno ještě na letošní rok. Nakonec bude všechno jinak, jelikož se AMD rozhodlo vydání karty odložit. 

Reklama

Podle dřívějších informací chtělo AMD svoji grafickou kartu se dvěma čipy Fiji, která má nést označení Radeon R9 Fury X2, vydat ještě v letošním roce, čili nyní v prosinci. Nakonec se jí však údajně letos vůbec nedočkáme a počkat si na ní budeme muset dokonce až do druhého kvartálu příštího roku, tedy na období od dubna do června. 

Vydání nové dvoučipové grafiky od AMD odloženo
i Zdroj: PCTuning.cz

Jako důvod, proč AMD vydání karty odložilo, společnost uvedla, že s uvedením své dvoučipové karty čeká až na období, kdy budou komerčně dostupné VR headsety. AMD prý s vydáním své dual-GPU grafiky otálí také z důvodu, že čeká na "plný" nástup virtuální reality. Jinými slovy chce kartu dostatečně přizpůsobit pro ekosystém virtuální reality, jenž je v současné době teprve v rozpuku.

Prozatím byla grafika s kódovým označením Fiji Gemini poskytnuta jen některým B2B partnerům firmy AMD za účelem testování a jejich reakce jsou prý vesměs pozitivní. AMD se může tímto tahem také snažit získat čas, aby pro svůj chystaný vlajkový produkt sehnalo chladič od jiného výrobce, než je Cooler Master. Ten totiž vede již delší dobu kvůli svým kapalinovým AiO chladičům soudní spor s firmou Asetek. 

Zdroj: Hardware.fr

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama