huawei-mozna-pracuje-na-vlastnich-grafickych-a-pametovych-cipech
Novinka Huawei možná pracuje na vlastních grafických a paměťových čipech

Huawei možná pracuje na vlastních grafických a paměťových čipech

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 12. 2015 19:30 1

Stále větší procento výrobců chytrých telefonů a tabletů pro svá zařízení využívá vlastní čipové sady a další komponenty, aby tak snížili náklady na jejich výrobu. Výjimkou již není ani firma Huawei, která nedávno představila třeba svůj nový high-endový čipset Kirin 950.

Reklama

Součástí tohoto SoC je mimo jiné grafický čip Mali T880MP4, který vychází z návrhu firmy ARM. To se možná brzy změní. Huawei totiž údajně hodlá přijít s vlastním grafickým čipem. Tím však Huawei nekončí a prý kromě GPU vyvíjí také paměťové čipy typu flash vlastní výroby.

Huawei možná pracuje na vlastních grafických a paměťových čipech
i Zdroj: PCTuning.cz

Za účelem vývoje vlastních NAND flash pamětí údajně Huawei hodlá navázat spolupráci s jedním z předních výrobců těchto čipů. Zda půjde o firmu SK Hynix, Samsung nebo Micron Technology, zatím Huawei neprozradil. Již nějakou dobu se navíc mluví o vlastním operačním systému tohoto čínského výrobce, který ponese označení Kirin OS a měl by mu pomoci od závislosti na OS Android. 

Huawei by tak mohl pro svá chytrá zařízení nabídnout kompletně vlastní řešení. Otázkou však zůstává, jak bude kombinace vlastních produktů fungovat v praxi a zda si získá své zákazníky.  

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama