plynulost-her-na-steamos-vyrazne-zaostava-za-plynulosti-her-na-windows-10
Novinka Plynulost her na SteamOS výrazně zaostává za plynulostí her na Windows 10

Plynulost her na SteamOS výrazně zaostává za plynulostí her na Windows 10

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 11. 2015 13:00 32

Na trh se dostaly první Steam Machine s vlastním operačním systémem SteamOS. Lidé ze serveru Ars Technica se proto rozhodli výkon těchto kompaktních počítačů, respektive jejich operačního systému trošku prověřit. 

Reklama

Redaktoři provedli sérii testů na počítači s dual-bootem Windows 10 a na linuxu založeném SteamOS. K ruce si vzali nástroj Geekbench 3 a navrch několik her, které jsou k dispozici nejen pro Windows, ale právě i pro SteamOS.

Plynulost her na SteamOS výrazně zaostává za plynulostí her na Windows 10
i Zdroj: PCTuning.cz

Při hraní Middle-earth: Shadow of Mordor a Metro: Last Light Redux Windows 10 s výrazným náskokem překonal SteamOS. Tak například při hraní Middle-earth: Shadow of Mordor na Windows 10 (při nastavení Ultra) redaktoři zaznamenali průměrně 34,5 FPS, zatímco na SteamOS pouze 14,6 FPS.

Zajímavé je, že podobných výsledků bylo dosaženo i v případě her od Valve. Chod na Source-enginu založených her Portal, Team Fortress 2, Left for Dead 2 a Dota 2 byl viditelně plynulejší na Windows 10.

Samozřejmě problémy s plynulostí her na SteamOS mohou být jenom dočasné, je ovšem zarážející, že Valve Steam Machine za těchto okolností pustí mezi lidi a ani se neobtěžuje optimalizovat pro ně své vlastní hry.

Co si o Steam Machine, respektive o SteamOS myslíte? Máte za to, že tyto herní stroje mají šanci se uchytit? 

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama