firemni-notebooky-portege-z30-b-podporuji-mobilni-datove-site-lte
Novinka Firemní notebooky Portégé Z30-B podporují mobilní datové sítě LTE

Firemní notebooky Portégé Z30-B podporují mobilní datové sítě LTE

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 11. 2015 11:30 1

Toshiba uvádí na český a slovenský trh notebook Portégé Z30-B s integrovaným LTE modemem. Nízká hmotnost a malé rozměry v kombinaci s vysokým výkonem a odolným hořčíkovým provedením předurčují tento model pro práci na cestách.

Reklama

Nové počítače míří do prodeje vybaveny pátou generací procesorů Intel Core včetně nejvyšších modelů Core i7. Ty podle výrobce splňují podnikatelské nároky na mobilitu i výkon a umožňují dosáhnout výdrže na baterie až 17 hodin. Ve výbavě dále najdeme operační paměť 8 GB nebo 16 GB a solid-state disky s kapacitou 256 GB a 512 GB. Notebooky váží 1,2 kilogramu a mají odolné tělo z hořčíkové slitiny.

Jedním z nejčastějších způsobů, jak přicházejí uživatelé o data, je mechanické poškození počítače a potažmo pevného disku. Model Z30-B prošel testy odolnosti v nezávislém německém zkušebním institutu TÜV Rheinland. Odolná konstrukce v kombinaci s použitím SSD disků mu propůjčuje na jeho hmotnost nebývalou mechanickou odolnost, kterou ověřil v praxi také Dan Přibáň na poslední cestě expedice Trabantem napříč kontinenty v Austrálii a Indonésii.

Druhým nebezpečím číhající na citlivá firemní data je ztráta nebo odcizení přístroje. Pro tyto případy je v modelu Portégé Z30-B integrován vlastní BIOS, TPM čip, čtečka Smart karet a data na SSD disku jsou plně šifrována. Další výhodou nových notebooků je možnost volby operačního systému mezi předinstalovanými Windows 7 Professional, dodanými Windows 8.1 Pro či volbě upgrade na Windows 10.

Na náš trh se dostávají tři konfigurace Portégé Z30-B s LTE modemem. Všechny jsou osazeny matným Full HD displejem s úhlopříčkou 33,8 cm (13,3″), kompletní sadou portů v plné velikosti včetně tří USB 3.0, síťovým rozhraním RJ-45 a dokovacím konektorem.

Jejich doporučené koncové ceny včetně DPH jsou stanoveny od 40 990 Kč (1 489 €) za model Z30-B-12F.

Firemní notebooky Portégé Z30-B podporují mobilní datové sítě LTE
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama