meze-99-classics-skvela-sluchatka-s-drevenou-ozvucnici-ifa-2015
Novinka Meze 99 Classics: Skvělá sluchátka s dřevěnou ozvučnicí [IFA 2015]

Meze 99 Classics: Skvělá sluchátka s dřevěnou ozvučnicí [IFA 2015]

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

13. 9. 2015 16:00 12

Paměťová pěna, dřevo, kov. Taková jsou sluchátka Meze 99 Classics. Dřevěná ozvučnice zajišťuje věrnou reprodukci zvuku a ostatní velmi příjemné nošení na hlavě.

Reklama

Na veletrhu v Berlíně toho bylo k vidění hodně. Narazil jsem také na firmu Meze, která vyrábí pár sluchátek. Modelu má sice jen pár, ale o to jsou hezčí a navíc – jsou ze dřeva. Autoři se inspirovali běžnými kvalitními reproduktory, které používají dřevo jako materiál pro výrobu ozvučnice. Stejný materiál je použitý i zde. 

Meze 99 Classics: Skvělá sluchátka s dřevěnou ozvučnicí [IFA 2015]
i Zdroj: PCTuning.cz

Ozvučnice je dřevěná, polštáře i náhlavní most jsou z paměťové pěny. Sluchátka nemají žádné pevné dráty, v každém je 3,5mm konektor pro připojení každého kanálu zvlášť. Součástí bohatého balení je kratší (1,2 m) kabel s mikrofonem, delší (3 m) kabel bez ničeho, rozdělovač sterea na dva mono kanály a redukce z 3,5mm konektoru na 6,3mm. A k tomu ještě pořádné pouzdro.

Výhodou je dle zakladatele a designera Antonia Meze (který mimochodem byl nějakou dobu i v Praze a navrhoval design pro lahve piva Staropramen) i fakt, že sluchátka nejsou lepená a dají se lehce rozebrat a případně nějaká jejich část vyměnit. Základem sluchátek je 40mm reproduktor z neodymu a mylaru. Jeho specifikace jsou frekvenční rozhsah 15 Hz až 25 kHz, citlivost 103 dB a impedance 32 Ohmů.

Musím řict, že během chvíle, jakou jsem je měl na hlavě, na mě udělali velký dojem. Byly to zatím nejpohodlnější sluchátka, co jsem měl na hlavě (a i v rámci IFA jsem si vyzkoušel i další s cenami v řádech deseti tisíc) a zvuk byl krásně čistý. Řekl bych však, že to budou sluchátka spíše na lehkou a pomalejší hudbu, než na ostrý a tvrdý rock.

Mezze 99 Classics budou stát 310 dolarů, ale nyní je možné je v rámci kampaně ještě po dobu 13 dnů sehnat na serveru Indiegogo za 199 dolarů, případně za 249 dolarů. Navíc poštovné po celém světě je zdarma.

Novinky z výstavy IFA 2015 vám přinášíme ve spolupráci se společností Intel

Zdroj: Indiegogo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama