nexus-od-lg-zrejme-dostane-snapdragon-820-a-ctecku-otisku
Novinka Nexus od LG zřejmě dostane Snapdragon 820 a čtečku otisků

Nexus od LG zřejmě dostane Snapdragon 820 a čtečku otisků

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 8. 2015 11:00 1

LG připravuje pro Google nový referenční smartphone. Novinka, která bude vycházet z předloňského Nexusu 5, by měla mít kompaktní rozměry, prvotřídní hardware a také čtečku otisků prstů, která plně nahradí zadávání hesel a urychlí tak autorizaci uživatele. Informoval o tom web The Korea Herald.

Reklama

K představení smartphonu má dojít letos v říjnu. Konkrétní datum však neznáme, stejně tak zatím nebyla potvrzena kompletní specifikace chystaného mobilu. Podle dřívějších spekulací má nový Nexus dostat výkonný procesor Snapdragon 820 od Qualcommu a displej s úhlopříčkou 5,2 palce, což naznačuje, že by mohl mít sympatické rozměry.

Nejnovější zpráva, s níž přišly jihokorejské servery, pak tvrdí, že ve výbavě telefonu nebude chybět ani čtečka otisků, která poslouží především k rychlé autentizaci uživatele a využití najde nejen při odemykání telefonu, ale nahradí také otravné a zdlouhavé zadávání hesel.

Zabezpečení pomocí skenu papilárních linií prstu se bude hodit také při používání služby Android Pay, která bude součástí systému Android M a měla by přinést širší možnosti v oblasti mobilních plateb. Díky společnostem Visa a Mastercard by měl být nový platební systém Googlu časem dostupný také v České republice a na Slovensku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama