eizo-foris-fs2735-27-monitor-s-ips-panelem-amd-freesync-a-144hz-obnovovaci-frekvenci
Novinka EIZO FORIS FS2735: 27" monitor s IPS panelem, AMD FreeSync a 144Hz obnovovací frekvencí

EIZO FORIS FS2735: 27" monitor s IPS panelem, AMD FreeSync a 144Hz obnovovací frekvencí

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 8. 2015 19:00 14

Firma EIZO dnes představila svůj nový monitor, který by měl potěšit zejména hráče. Nabídne totiž nejen podporu technologie AMD FreeSync a 144Hz obnovovací frekvenci, ale je založený také na panelu typu IPS.

Reklama

EIZO tak konečně pro herní monitor s vysokou obnovovací frekvencí nevyužil panel typu TN, který má špatné pozorovací úhly a horší podání barev, ale panel typu IPS (In-Plane-Switching) s podstatně lepšími pozorovacími úhly. FORIS FS2735 má 27" úhlopříčku a dokáže zobrazovat v nativním rozlišení 2560 × 1440 pixelů. 

Zejména hráči z řad vlastníků grafických karet značky AMD jistě ocení podporu technologie AMD FreeSync, která umožňuje synchronizovat výstup grafické karty s monitorem. Zároveň se dočkáme vysoké obnovovací frekvence 144 Hz, která zaručuje vysokou stabilitu obrazu a eliminaci jeho chvění. 

EIZO FORIS FS2735: 27" monitor s IPS panelem, AMD FreeSync a 144Hz obnovovací frekvencí
i Zdroj: PCTuning.cz

EIZO společně s monitorem představilo také dvě nová softwarová řešení G-Ignition, která umožňují zobrazení notifikací a sdílení svých herních výkonů. V první řadě se jedná o nástroj G-Ignition Mobile, který umí přímo v rohu displeje zobrazovat upozornění na příchozí zprávy či e-maily při propojení se smartphonem. Druhá softwarová novinka označená jako G-Ignition Drive umožňuje hráčům ukládat nastavení svého monitoru na cloud.

LCD nabídne také řadu "Smart technologií", jako je Smart Insight, která funguje v herním módu a slouží ve hrách k identifikaci tmavých scén a zvýšení viditelnosti v těchto oblastech. Další zajímavostí je také technologie nazvaná Smart Resolution, která by měla analyzovat a opravovat rozmazání obrazu v některých scénách. Pro snížení únavy očí zahrnula firma EIZO do monitoru také funkci redukce blikání LED podsvícení a modré složky světla. 

EIZO FORIS FS2735: 27" monitor s IPS panelem, AMD FreeSync a 144Hz obnovovací frekvencí
i Zdroj: PCTuning.cz

EIZO monitor přináší v kombinaci černé a červené barvy. Pod červeným pruhem na zadní straně monitoru se nachází madlo, které usnadňuje přepravu monitoru třeba na LAN party. Součástí zadní strany monitoru je také dvojice 1W reproduktorů. Nechybí ani nastavitelný stojan, který umožňuje displej výškově nastavovat až o 155 mm, naklánět v rozsahu 40° a otáčet až do polohy nastojato (pivot). Na stojanu monitoru je umístěno také červené očko pro vedení kabelů. 

Mezi vstupy do monitoru najdeme jeden DisplayPort, dvojici rozhraní HDMI a jeden konektor DVI-D. Součástí monitoru je také USB 3.0 rozbočovač s jedním upstream a dvěma downstream porty. Pro připojení externích reproduktorů nebo headsetu může posloužit také audio jack. Přestože EIZO představilo nový monitor FORIS FS2735 již nyní, na zahájení jeho prodeje si budeme muset počkat až na zimu.  

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama