sony-xperia-z4-tablet-je-uz-k-dostani-i-v-evrope
Novinka Sony Xperia Z4 Tablet je už k dostání i v Evropě

Sony Xperia Z4 Tablet je už k dostání i v Evropě

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

14. 6. 2015 17:30 4

Společnost Sony uvedla na evropský trh svůj nejnovější tablet řady Xperia, který nese označení Z4 Tablet. K dostání je již v několika evropských zemích včetně České republiky.

Reklama

Kromě naší domoviny by mělo být tablet možné koupit ve Velké Británii, Francii, Španělsku, Německu, Itálii, Švédsku, Nizozemsku a Polsku. Ceny se samozřejmě liší v závislosti na variantě, kterou si vyberete. Konkrétně jsou k dostání dvě rozdílné verze. První omezuje připojení k internetu pouze na Wi-Fi, zatímco druhá nabídne slot pro SIM kartu a možnost připojení přes LTE.

Sony Xperia Z4 Tablet je už k dostání i v Evropě
i Zdroj: PCTuning.cz

Specifikace obou tabletů zahrnují 10,1" displej s rozlišením 2560 × 1600 pixelů, neboli 2K. Jejich mozkem je 64bitový osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 810. Procesor se skládá ze čtyř 2GHz jader a ze čtyř úspornějších jader běžících na taktu 1,5 GHz. Součástí SoC je také grafický čip Adreno 430. Procesoru sekundují 3 GB operačních pamětí RAM. Vnitřní úložiště má kapacitu 32 GB a lze ho rozšířit pomocí microSD karty až o 128 GB. 

Sony Xperia Z4 Tablet je už k dostání i v Evropě
i Zdroj: PCTuning.cz

Na zadní straně tabletu můžeme najít 8,1Mpx fotoaparát, který je schopen nahrávat videa až v rozlišení Full HD, nabídne 8× digitální zoom, stabilizaci obrazu a funkci HDR (velký dynamický rozsah). Na čelní straně doplňuje zadní fotoaparát také o 5,1Mpx kamera. O napájení tabletu se stará 6000mAh baterie, která by měla tablet udržet v chodu až 17 hodin na jedno nabití. Z4 Tablet je také tenký pouhých 6,1 mm a váží 389 gramů. Nechybí samozřejmě ani vodotěsnost a prachotěsnost splňující stupně krytí IP65 a IP68, na něž jsme si již zvykli u minulých verzí. 

Sony Xperia Z4 Tablet je už k dostání i v Evropě
i Zdroj: PCTuning.cz

Předinstalovaný systém je Android 5.0 Lollipop, který výrobce vybavil několika aplikacemi včetně balíku MS Office. Cena Wi-Fi verze se u nás pohybuje již nyní od 17 000 do 17 500 Kč. Za variantu s LTE potom zaplatíme okolo 20 000 Kč. Zákazníci mají také na výběr z černého a bílého barevného provedení.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama