zena-vyhodila-stary-pocitac-apple-v-hodnote-cca-15-milionu-korun
Apple Novinka Žena vyhodila starý počítač Apple v hodnotě cca 15 milionů korun

Žena vyhodila starý počítač Apple v hodnotě cca 15 milionů korun

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

1. 6. 2015 11:30

Společnost Apple vznikla v 70. letech minulého století. Vůbec první Apple I Computer jste si mohli koupit za 666.66 dolaru (cca 16 000 korun). Tyto počítače stavěl sám Steve Wozniak, takže na některých součástkách můžete najít jeho podpis. 

Reklama

Apple I Computer byl vybavený procesorem taktovaným na 1Mhz a 4 KB paměti, která mohla být rozšířena až na 48 KB. Tento stařeček, kterého bylo vyrobeno všehovšudy 200 kousků, je nyní vzácným sběratelským artiklem. Před několika lety byl jeden z nich prodán za 600 000 dolarů (cca 15 milionů korun).

Žena vyhodila starý počítač Apple v hodnotě cca 15 milionů korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Právě tento vzácný počítač vyhodila na skládku žena z Kalifornie, když uklízela v garáži poté, co její manžel zemřel. Pikantní je, že žena si na recyklaci krabic s vyhozenými věcmi nevzala doklad a pracovníci se k třídění harampádí dostali až později, takže ji o nastalé skutečnosti nemohli informovat. 

Skládka, na kterou žena harampádí odnesla, prodala počítač za 200 000 dolarů. Jelikož ve společnosti platí dělit se s původními majiteli o výnosy z prodeje harampádí půl na půl, ženu stále hledají, aby jí mohli předat, co ji přísluší, tedy hezkých 100 000 dolarů (cca 2,5 milionu korun).

Zdroj: Phone Arena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama