v-cesku-se-zacina-prodavat-zajimava-stredni-trida-huawei-p8-lite
Novinka V Česku se začíná prodávat zajímavá střední třída Huawei P8 Lite

V Česku se začíná prodávat zajímavá střední třída Huawei P8 Lite

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 5. 2015 19:00

Na tuzemském trhu se začíná prodávat odlehčená verze nového špičkového smartphonu Huawei P8. Za přiměřenou cenu zákazník dostane slušnou výbavu a navrch luxusní zpracování.

Reklama

Huawei P8 Lite je ořezaná verze vrcholného modelu P8. Přesto má výbavu, ve které nic důležitého nechybí a nemusí se za ni vůbec stydět. Unibody tělo telefonu je vyrobeno z hliníku, v nejširším místě má tloušťku pouze 7,7 mm. Působivé jsou i velmi tenké rámečky kolem pětipalcového IPS displeje s HD rozlišením (720 × 1 280 pixelů, 294 ppi).

Smartphone pracuje pod operačním systémem Android 5.0 Lollipop, který již tradičně doplňuje nová verze uživatelského rozhraní Huawei Emotion 3.1. Vysoký výkon zajišťuje osmijádrový procesor HiSillicon Kirin 620, který spolupracuje s 2 GB operační paměti RAM. Pro ukládání dat a aplikací je pak uživatelům k dispozici vnitřní úložiště s kapacitou 16 GB s možností rozšíření pomocí microSD karet do 32 GB.

Ve výbavě P8 lite nechybí ani dnes již téměř povinná plná konektivita v podobě podpory vysokorychlostních sítí LTE Cat4 s rychlostí stahování dat 150 Mbps, WiFi, Bluetooth verze 4.0, NFC a podpora dvou SIM karet. Baterie má kapacitu 2200 mAh. Fotoaparát je třináctimegapixelový a nepostrádá automatické ostření a LED blesk, přední kamera má rozlišení pět megapixelů. Výrobce nezapomněl ani na FM rádio.

Rozměry Huawei P8 Lite jsou 143 × 70 × 7,7 milimetru a jeho hmotnost je 131 gramů. Na českém trhu se smartphone začne prodávat ve volné distribuci za doporučenou maloobchodní cenu 6 990 Kč vč. DPH v černé nebo bíle barevné variantě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama