amazon-dokoncuje-druhy-sklad-a-nabira-skladniky-letos-se-amazon-cz-asi-nedockame
Novinka Amazon dokončuje druhý sklad a nabírá skladníky. Letos se Amazon.cz asi nedočkáme

Amazon dokončuje druhý sklad a nabírá skladníky. Letos se Amazon.cz asi nedočkáme

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

30. 4. 2015 01:00 6

Obrovské distribuční centrum už stojí a pracuje se na vnitřním zařízení. Do tří let zde bude 5000 pracovních míst. To vše zatím kvůli stále se zvyšujícímu zájmu nakupování u Amazonu v Německu a Rakousku.

Reklama

Amazon v České republice. Velmi diskutované téma posledních dvou let, z čehož nakonec vznikl jediný areál u obce Dobrovíz. Od roku 2013 zde funguje oddělení pro vrácené zboží a nyní se dokončuje druhý, největší sklad (95 000 metrů čtverečních), určený pro distribuci. Současně také začal nábor první tisícovky zaměstnanců na tyto pozice. Spolu s Úřadem práce se Amazon zaměřil na Ústecký kraj, kde je 10,4 % nezaměstnaných. Vedle toho je náborová kampaň cílena ještě na Středočeský kraj a Prahu, kde je však nezaměstnanost jen 6,1 % a 5 % (průměr na Českou republiku je k březnu roku tohoto roku 7,2 %).

Amazon dokončuje druhý sklad a nabírá skladníky. Letos se Amazon.cz asi nedočkáme
i Zdroj: PCTuning.cz


Vizualizace distribučního centra Amazon v Dobrovízi, které bude dokončeno ne přelomu srpna a září

Před nedávnem také skončil nábor 100 lidí na manažerské pozice, kteří teď projdou několika týdenním školením a kteří následně budou řídit práci dalších tisíců zaměstnanců. První tisícovka stálých zaměstnanců bude nabrána do konce září, v tu dobu zároveň začne nábor pro období vánočních svátků. Do tří let pak chce Amazon vytvořit 2000 stálých pracovních míst a další 3000 sezónních pracovních míst. Celkem Amazon nabídne uplatnění až pro 5000 lidí v sezónních náporech. To vše pro uspokojení poptávky především z Německa a Rakouska.

Amazon dokončuje druhý sklad a nabírá skladníky. Letos se Amazon.cz asi nedočkáme
i Zdroj: PCTuning.cz

 Erwin Brunner, regionální ředitel distribučních center Amazon

Dle vyjádření manažerky pro lidské zdroje ze společnosti Amazon, jsou vytvářena atraktivní pracovní místa. To znamená hrubá hodinová sazba 110 Kč při nástupu, po dvou letech 118 Kč pro pracovníky distribučního centra. Pro vedoucí bude hodinová mzda 150 Kč a 162 Kč po dvou letech. Možné jsou také 10% prémie. Samozřejmostí jsou benefity v podobě dotovaného stravování ve vlastní jídelně (jídlo za 50 Kč), základní pití na pracovišti nebo pět týdnů dovolené a zajištěná vlastní kyvadlová doprava z Prahy, Kladna, Slaného a okolí.

Amazon dokončuje druhý sklad a nabírá skladníky. Letos se Amazon.cz asi nedočkáme
i Zdroj: PCTuning.cz


Takto nějak to uvnitř bude vypadat

Celá náborová kampaň je řízena ve spolupráci s Úřadem práce a jedná se o jednu z největších akcí v historii České republiky. V posledních pár letech se také diskutuje o režimu, jaký panuje uvnitř skladů. K tomu nemám co říct, ale pokud nějaké problémy budou, jistě se to od českých zaměstnanců dozvíme dříve, než ze zahraničí. A nakonec stačí jen dodat, že pokud nějakou takovou práci nebo brigádu hledáte, vydejte se na adresu www.pracevamazonu.cz.

Co se týče vstupu Amazonu na český trh, zatím žádné nové informace nejsou. Snad se jen dá spekulovat, že před Vánoci už to asi nebude, ale kdo ví. Třeba Amazon překvapí.

Zdroj: Vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama