na-web-unikly-udajne-fotografie-grafiky-radeon-r9-390-od-znacky-xfx
Novinka Na web unikly údajné fotografie grafiky Radeon R9 390 od značky XFX

Na web unikly údajné fotografie grafiky Radeon R9 390 od značky XFX

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 4. 2015 13:45 20

Po internetu začaly kolovat fotografie, které mají údajně odhalovat podobu grafické karty Radeon R9 390 Double Dissipation od značky XFX a to i přesto, že očekávané uvedení tohoto modelu na trh by mělo proběhnout až za poměrně dlouhou dobu. 

Reklama

Karta má dvouslotový chladič se dvěma 100mm ventilátory. Pod krytem chladiče se potom ukrývají dva hliníkové pasivy. Ze snímků je patrné, že o napájení se stará kombinace 6pinového a 8pinového PCIe konektoru. Pro propojení více karet do konfigurace CrossFire slouží kartě stejně jako u současných modelů R9 285 a R9 290(X) komunikační kanál XDMA, namísto starších můstků CrossFireX.

Na web unikly údajné fotografie grafiky Radeon R9 390 od značky XFX
i Zdroj: PCTuning.cz

 

O specifikacích karty lze stále pouze spekulovat. Jednat by se mělo o druhý nejvýkonnější model nadcházející řady grafik od AMD s jádrem "Fiji", díky němuž bychom se podle dřívějších spekulací mohli dočkat 4096 stream procesorů založených na nejnovější verzi architektury GCN a HBM technologii pamětí, která by měla zajišťovat propustnost až 640GB/s. 

Na web unikly údajné fotografie grafiky Radeon R9 390 od značky XFX
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Karta bude patrně vybavena také 4 nebo 8 GB pamětí, a pokud jsou snímky skutečně pravdivé, bude výrobcům dána možnost výběru vlastního chladícího řešení. Únik fotografií by mohl napovídat také tomu, že AMD hodlá své nové vlajkové grafiky uvést na trh již brzy. Vzhledem k tomu, že hlavní konkurencí tohoto modelu budou současné vlajkové lodě značky NVIDIA, mohla by se cena karty vyšplhat třeba i na 20 000 Kč. 

Zdroj: WCCFtech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama