reboot-tomb-raidera-prekonal-dosavadni-prodejni-rekord-znacky-hru-si-poridilo-pres-8-5-milionu-lidi
Novinka Reboot Tomb Raidera překonal dosavadní prodejní rekord značky, hru si pořídilo přes 8,5 milionu lidí

Reboot Tomb Raidera překonal dosavadní prodejní rekord značky, hru si pořídilo přes 8,5 milionu lidí

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 4. 2015 20:30 3

Společnost Square Enix oznámila, že rebootu značky Tomb Raider z roku 2013 se už prodalo přes 8,5 milionů kusů. V únoru tohoto roku to přitom bylo 7 milionů kopií. 

Reklama

Nárůst prodejů Tomb Raideru v několika posledních měsících odráží lednové vydání vylepšené verze hry, tzv. Definition Edition pro konzole Xbox One a PlayStation 4.

Více jak 8 milionové prodeje znamenají pro Tomb Raider i pro samotného vydavatele několik různých rekordů. Hra se stala nejlépe prodávaným titulem v historii značky Tomb Raider a zároveň nejlépe prodávaným titulem Square Enixu v první den uvedení na trh a v prvním měsíci uvedení na trh.

Reboot Tomb Raidera překonal dosavadní prodejní rekord značky, hru si pořídilo přes 8,5 milionu lidí
i Zdroj: PCTuning.cz

Darrell Gallagher, jeden z vedoucích pracovníků vývojářského studia Crystal Dynamix, které je za tvorbu nového Tomb Raidera zodpovědné, se nechal slyšet, že pěkné prodeje hry rozšířili základnu fanoušků Tomb Raideru a společnost je bere jako úspěch.

Další hrou ze série Tomb Raider bude titul s názvem Raise of the Tomb Raider, který vyjde na pozdim tohoto roku exkluzivně pro Xbox One a Xbox 360. Zdali se dostane také na počítače, se dozvíme až časem. Vzhledem k vývoji okolo ostatních „exkluzivních her“ je to však docela možné. 

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama