uzivatele-androidu-budou-prechazet-na-iphone-tvrdi-gartner
Apple Novinka Uživatelé Androidu budou přecházet na iPhone, tvrdí Gartner

Uživatelé Androidu budou přecházet na iPhone, tvrdí Gartner

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 3. 2015 11:00 10

Trh mobilních telefonů, největší a nejziskovější segment globálního trhu zařízení dosáhne v letošním roce objemu 1,9 miliardy kusů, což představuje růst o 3,5 %. Dostupnost levnějších chytrých telefonů bude dál zákazníky přitahovat a zabrání nárůstu cen. Uvedla to analytická společnost Gartner.

Reklama

Průměrné ceny mobilních telefonů v posledních několika letech stabilně rostly zejména díky prodejům prémiových modelů, nyní ale zůstanou beze změn nebo mírně poklesnou s tím, jak se trh chytrých telefonů bude v následujících letech nasycovat.

„Zákazníci budou i v letošním roce dále dávat při nákupech přednost chytrým telefonům před PC a tablety,” říká Roberta Cozza, vedoucí výzkumu ve společnosti Gartner. „Po nedávném rychlém růstu je nyní vyzrálá zákaznická báze tabletů srovnatelná s notebooky,” vysvětluje Cozzová. „Segment tabletů se na vyspělých trzích přibližuje fázi nasycení a příliv hybridů a phabletů představuje novou konkurenci zejména na rozvíjejících se trzích.”

Podle analytiků Gartneru se rostoucí procento uživatelů hi-end zařízení se systémem Android bude přesouvat na platformu iOS. „Výrobci nejdražších Android zařízení stále obtížněji hledají cesty, jak se odlišit a nabídnout jinou přidanou hodnotu než prosté technologie a funkce. Ekosystém a značka Apple společně s novými modely iPhone s většími obrazovkami představují silnou alternativu,” uzavírá Cozzová.

Zdroj: GarnerTZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama