logitech-predstavil-svoji-nejpokrocilejsi-bezdratovou-mys-mx-master
Novinka Logitech představil svoji nejpokročilejší bezdrátovou myš MX Master

Logitech představil svoji nejpokročilejší bezdrátovou myš MX Master

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

24. 3. 2015 18:45 14

Společnost Logitech dnes odtajnila podobu a specifikace své doposud nepokročilejší bezdrátové myši, kterou pojmenovala MX Master. 

Reklama

 MX Master by měl být podle slov výrobce to nejlepší, co Logitech na poli bezdrátových myší nabízí. Určený je pro univerzální použití, je tudíž optimalizovaná pro Mac i počítače s operačním systémem Windows. Konstrukce myši je velice odvážná a nabízí výrazný výřez pro palec na pravé straně, který známe už z éry populární bezdrátové myši MX 1000. Design myši působí velice elegantně a její celkové rozměry jsou 85,7 × 126 × 48,4 mm (v × š× h), přičemž její hmotnost včetně baterií se vyšplhala až na 145 gramů. 

Logitech představil svoji nejpokročilejší bezdrátovou myš MX Master
i Zdroj: PCTuning.cz

 

MX Master je rozhodně zajímavý i po stránce tlačítek. Kromě levého a pravého tlačítka je totiž vybavená také poněkud netradičním rolovacím kolečkem, tlačítkem pro gesta a bočním kolečkem pro posuv do stran. Rolovací tlačítko na hřbetě myši má navíc adaptaci rychlosti. Sami si můžete zvolitm zda chcete posouvat v jednotlivých krocích nebo plynule. 

Logitech představil svoji nejpokročilejší bezdrátovou myš MX Master
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Pro snímání využil Logitech vlastní technologii Darkfield Laser Tracking, která pracuje na principu vytvoření mikro-mapy snímaného povrchu, díky čemuž by mělo být dosaženo vyšší přesnosti a to i na netradičních površích včetně skla. Snímač má také nastavitelné rozlišení v rozsahu od 400 do 1600 DPI. Pro připojení může posloužit buď dodávaný bezdrátový přijímač Unifiying nebo technologie Bluetooth Smart. Díky systému Easy-Switch je možné MX Master připojit také k více zařízením zároveň a posléze mezi nimi přepínat otočeným tlačítkem na spodu myši. 

Logitech představil svoji nejpokročilejší bezdrátovou myš MX Master
i Zdroj: PCTuning.cz

 

O napájení se nestarají tužkové baterie, nýbrž vestavěný dobíjecí Li-Pol akumulátor s kapacitou 500 mAh. Ten podle informací výrobce může na jedno plné nabití vydržet až 40 dní. To se samozřejmě liší v závislosti na intenzitě používání. Šikovný je také systém rychlého nabíjení, kdy by se myš na jeden den práce měla dobít už po 4 minutách nabíjení. Do jaké míry je myš vybitá, indikuje boční podsvícený ukazatel. Uváděný provozní dosah je 10 metrů.  

MX Master hodlá Logitech uvést na trh již příští měsíc. Její doporučená cena není zrovna malá, což se samozřejmě dá očekávat. Měla by se totiž pohybovat okolo 100 dolarů. U nás by tedy mohla být k dostání za částku kolem 3 000 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama