cas-koupit-novy-pevny-disk-hra-star-citizen-zabere-100-gb-datoveho-uloziste
Novinka Čas koupit nový pevný disk - hra Star Citizen zabere 100 GB datového úložiště

Čas koupit nový pevný disk - hra Star Citizen zabere 100 GB datového úložiště

Sam Sadovski

Sam Sadovski

16. 3. 2015 00:50 11

Pokud patříte mezi příznivce hry Star Citizen a nemáte zrovna moc místa na pevném disku, měli byste si udělat zálusk na jeho koupi. Tento titul totiž při svém vydání dosáhne objemu 100 GB dat.

Reklama

Chris Roberts, hlavní osoba stojící za tímto projektem, tvrdí, že nechce vytvořit hru, ale vybudovat celý vesmír. Tomu by odpovídala i předpokládaná velikost hry ke dnu vydání, od něj jsme však ještě poměrně daleko - titul se nachází v alfa fázi vývoje. Ve své crowdfundingové kampani se vývojáři ze studia Cloud Imperium Games zavázali k implementaci masivního množství aspektů do hry, přičemž kampaň je aktivní již od roku 2012 a podařilo se v ní získat neuvěřitelných 65 milionů dolarů.

Na fóru hry Star Citizen si jeden z uživatelů dovolil předpovědět přibližný objem herních dat a stanovil, že by se mohlo jednat o rozmezí 30 až 40 GB. Nicméně se mu v zápětí dostalo odpovědi od Jeremy Maskera, ředitele výše zmiňovaného studia, s tím, že předpokládaná velikost tohoto titulu z vesmírného prostředí by se měla pohybovat kolem 100 GB dat. Nebudou chybět ani následné patche, které by si měly vyžádat dalších 14 až 20 GB. Jednou z příčin pro takovou velikost hry by mohl být i nový destrukční model.

 Čas koupit nový pevný disk - hra Star Citizen zabere 100 GB datového úložiště
i Zdroj: PCTuning.cz

I přes to, že by objem hry něměl být tak velkým problémem pro většinu uživatelů, tato zpráva zarazila především fanoušky s pomalejšim Internetem. Velké projekty si holt vyžádají velká čísla.

Pokud však patříte i mezi ty s menšími pevnými disky, mohli byste se kouknout třeba na nové, levné, ale hlavně rychlé SSD disky ECO2 společnosti Mushkin, jsou však dostupné pouze v americkém eshopu Newegg.

Zdroj: PCGamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama