asus-transformer-book-t300-chi-notebook-ktery-se-dokaze-premenit-na-tablet-s-windows-8
Novinka Asus Transformer Book T300 Chi: notebook, který se dokáže přeměnit na tablet s Windows 8

Asus Transformer Book T300 Chi: notebook, který se dokáže přeměnit na tablet s Windows 8

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 3. 2015 13:00

Asus uvedl na český trh první zařízení z řady Transformer Book Chi, které může sloužit jako notebook s operačním systémem Windows a díky odpojitelné klávesnici zároveň i jako tenký tablet.

Reklama

Zařízení Transformer Book T300 Chi s úhlopříčkou 12,5 palce a velmi jemným rozlišením obrazovky 2560 × 1440 (hustota 235 bodů na palec) pohání čip Intel Core M-5Y10, který mu dodává dostatečný výkon pro běžné aktivity, ať už jde o práci či zábavu.

Díky nízké spotřebě energie tohoto procesoru mohou uživatelé notebooku navíc mohou počítat s osmihodinovou výdrží na baterii. Zásluhou vysoké energetické účinnosti a šikovnému systému pro odvod tepla notebook nepotřebuje ke svému chlazení žádné ventilátory, a proto je při provozu zcela tichý.

O rychlé načítání dat bez prodlev se stará úložiště typu SSD o kapacitě 128 GB, jehož výhodou je mnohem vyšší rychlost než v případě tradičních pevných disků.

T300 Chi má včetně klávesnice tloušťku pouhých 1,6 cm. Kromě velmi tenkého těla se novinka vyznačuje i luxusním zpracováním a celohliníkovou konstrukcí. Notebook lze téměř okamžitě přeměnit v praktický tablet, a to díky pantu, který využívá neodymové magnety. Tento mechanismus zajišťuje bezproblémové připojení klávesnice a tabletu. Klávesnice je s tabletem spojena bezdrátově pomocí technologie bluetooth a dokáže s ním komunikovat až na vzdálenost dvaceti metrů.

Nový Transformer Book T300 Chi se v Česku začíná prodávat za cenu od 23 499 Kč s DPH.

Asus Transformer Book T300 Chi: notebook, který se dokáže přeměnit na tablet s Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama