alcatel-vydava-nove-tablety-a-smartphony-pro-novacky
Novinka Alcatel vydává nové tablety a smartphony pro nováčky

Alcatel vydává nové tablety a smartphony pro nováčky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 3. 2015 09:00 2

Alcatel představil na veletrhu MWC 2015nové produkty z řady Pixi 3. Patří do ní smartphone Pixi 3 (5.5) s 5,5palcovým displejem ideálním pro sledování multimédií. Telefon zaujme devíti barevnými kryty a bude se prodávat ve 3G nebo LTE variantě. Řada Pixi 3 kromě toho zahrnuje i dvojici tabletů Pixi 3 (7) a Pixi 3 (8). 7palcový model se na trhu objeví ve třech variantách (WiFi, 3G a LTE), jeho větší 8palcový sourozenec pak bude podporovat mobilní 3G sítě. Novinky jsou určeny uživatelům, kteří se světem telefonů a tabletů teprve seznamují nebo mají omezený rozpočet.

Reklama

Telefon Pixi 3 (5.5) zaujme kromě příznivého poměru cena/výkon také tím, že nabídne LTE konektivitu, svižný čtyřjádrový procesor a devět barevných variant zadních krytů. Hlavním lákadlem novinky je ale velký 5,5palcový HD displej, který je optimální pro surfování na webu, hraní her nebo sledování multimédií.

Další výhodou smarpthonu je štědrá kapacita baterie (2 910 mAh/LTE model 2 800 mAh), díky níž vám nedojde šťáva uprostřed hry nebo těsně před strhujícím finále filmu. Spousta předinstalovaných her zaručuje dlouhé hodiny zábavy, další si díky operačnímu systému Android mohou uživatelé jednoduše stáhnout z Obchodu Play.

Verze Pixi 3 (5.5) s LTE připojením navíc nabízí praktickou funkci Download booster. Ta dovoluje uživatelům stahovat bleskovou rychlostí velké objemy dat díky současnému využití mobilní sítě LTE a WiFi připojení. Tento model také podporuje funkci WiFi display, která umožňuje promítat obsah telefonu na velké televizní obrazovce.

Sedmi i osmipalcové tablety jsou oblíbené kvůli své kompaktní velikosti. Vejdou se do kapsy, zároveň na nich lze pohodlně sledovat videa, prohlížet si internet nebo hrát hry. Tablety Pixi 3 navíc umožňují přístup k mobilnímu internetu i těm, kteří touží po cenově dostupném zařízení. Model PIXI 3 (7) přichází s LTE, 3G nebo případně WiFi konektivitou, zatímco Pixi 3 (8) se bude nabízet s podporou mobilního internetu na 3G sítích.

Použitý procesor Qualcomm Snapdragon 210 u LTE verze tabletu Pixi 3 (7) spolu s integrovaným grafickým procesorem Adreno 300 je navržen tak, aby si poradil nejen s prohlížením webu, ale i stahováním a sledováním videí a hrami. Oba přístroje disponují 2Mpx fotoaparátem a přední kamerou pro videohovory. LTE verze Pixi 3 (7) funguje pod operačním systémem Android Lollipop 5.0, zatímco 3G a WiFi verze běží pod osvědčeným KitKatem 4,4. GPS navigace je k dispozici u 3G a LTE verze, zatímco funkce OTG umožňující připojit k zařízení flashdisk nebo myš je dostupná u všech sedmipalcových modelů.

Tablety dovolují používání více uživatelských účtů na jednom zařízení, aby je mohla bezpečně používat celá rodina. S Pixi 3 si můžete i zatelefonovat, součástí balení obou přístrojů je handsfree sada. Stejně jako u ostatních zástupců řady Pixi 3, i tyto tablety lze uzpůsobit vlastnímu vkusu. Na výběr je totiž hned ze sedmi barevných zadních krytů. Svůj tablet odlišíte a zároveň ochráníte i pomocí speciálního pouzdra.

Zdroj: Alcatel

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama