ozone-strike-battle-mechanicka-herni-klavesnice-v-kompaktnim-provedeni
Novinka Ozone Strike Battle: mechanická herní klávesnice v kompaktním provedení

Ozone Strike Battle: mechanická herní klávesnice v kompaktním provedení

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 3. 2015 19:00

Stále větší část výrobců herních periferií do své nabídky přidává kompaktní mechanické herní klávesnice, které postrádají numerický blok a jsou tudíž vhodné na přepravu, třeba na LAN party. Výjimkou není ani španělský výrobce Ozone Gaming, který nyní uvádí na trh svoji novou herní klávesnici Strike Battle. 

Reklama

Jedná se o relativně malou herní klávesnici, která potěší možností výběru z řady mechanických spínačů německého výrobce Cherry. Hráči mají na výběr celkem ze sedmi typů mechanických spínačů, mezi něž se řadí Cherry MX Red, Blue, Black, Brown, Green, Clear a White. Na své si tedy přijdou snad všichni zákazníci. Dostupnost jednotlivých modelů, resp. tuhostí kláves se však bude nejspíše lišit v závislosti v různých regionech prodeje.

Ozone Strike Battle: mechanická herní klávesnice v kompaktním provedení
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Výrobce, jak už jsem zmínil, u klávesnice klade důraz na kompaktnost. Tudíž není vybavená numerickým blokem a také okraje okolo kláves jsou zcela minimální. Jedná se tedy o koncept tzv. tenkeyless klávesnice, který proslavila zejména firma CM Storm se svými klávesnicemi Quickfire Rapid a Nova Touch. Tento typ klávesnic je vhodný hlavně pro hráče FPS her, kteří nevyžadují numerický blok, a klávesnice jim bez něho navíc nezasahuje do prostoru pro podložku myši. Základ klávesnice je tvořený z hliníkového plechu, což zajišťuje pevnost při přepravě. Samotné klávesy jsou vyrobené z ABS plastu a jejich spínače by se měly pochlubit vysokou životností až 50 milionů úhozů. Kromě tradičního bloku se pod řadou F skrývá několik speciálních funkčních kláves. 

Ozone Strike Battle: mechanická herní klávesnice v kompaktním provedení
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Všech 87 kláves by pak mělo být možné naprogramovat a uložit pod ně makra. Celkem výrobce slibuje možnost uložení až 30 maker do pěti profilů. Můžete si tak vytvořit profil pro každý žánr nebo třeba konkrétní hru. Profily se ukládají do vnitřní paměti s kapacitou 64 kB. Do vnitřní paměti by mělo být možné uložit také nastavenou dotazovací frekvenci, kterou můžeme zvolit v rozsahu od 125 do 1000 Hz. Nastavitelná je pak také doba odezvy označená jako " Keys effective time". Vybrat si můžeme od 1 až 16 ms.  

Ozone Strike Battle: mechanická herní klávesnice v kompaktním provedení
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Klávesnice nabídne také červené LED podsvícení všech kláves, u něhož můžeme vybírat ze šesti režimů. Podsvícení můžeme vypnout, zapnout na 30, 70 či 100 % intenzity, vybrat režim pomalého pulsování (breathing) či zapnout pouze podsvícení kláves QWEASD, ESC a šipek. Chybět by samozřejmě neměla ani anti-ghostingová technologie N-Key Rollover. Celkové rozměry klávesnice jsou 34,59 × 351 × 123 (vך×h) mm a její hmotnost by se měla pohybovat okolo 685 gramů. Pro připojení Strike Battle slouží 1,5 metrový opletený USB kabel.

Cena klávesnice doposud nebyla oznámena, nicméně mohla by se pohybovat přibližně nad částkou 2 000 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama