windows-10-na-trh-dorazi-uz-v-lete-v-cervnu-bude-hotova-rtm-verze
Novinka Windows 10 na trh dorazí už v létě, v červnu bude hotová RTM verze

Windows 10 na trh dorazí už v létě, v červnu bude hotová RTM verze

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

12. 2. 2015 11:30 1

O tom, že by měl být nadcházející operační systém Windows 10 od Microsoftu vydán už v tomto roce, není už nějakou dobu sporu. Původně to vypadalo, že si na něj počkáme až do podzimu, což se ale, jak se zdá, změnilo. Server Neowin totiž nyní odhalil přesnější informace o plánovaném startu "desítek", podle nichž to vypadá, že světlo světa spatří už v létě. 

Reklama

Pokud zvažujete přechod na nadcházející verzi operačního systému Windows označenou číslovkou 10, jistě Vás potěší, že se s největší pravděpodobností začne prodávat již koncem léta. Vydání oficiální finální verze by totiž mohlo přijít právě na přelomu léta a podzimu, ještě než začne podzimní nákupní horečka a také období "back to school", kdy jsou nakupovány počítače do školy. 

Nicméně finální úpravy systému, které by měly vycházet ze zkušeností uživatelů programu Windows Indsider využívajících v současné době technická sestavení systému, by měly proběhnout už v červnu. Ve stejném měsíci by již měla být připravena také tzv. RTM (Release To Manufacturing) verze, která bude určena OEM partnerům z řad výrobců, kteří systém instalují na své notebooky, počítače a tablety.

Windows 10 na trh dorazí už v létě, v červnu bude hotová RTM verze
i Zdroj: PCTuning.cz

 

"Desítky" jsou pro mnohé uživatele velice očekávanou verzí a zároveň šancí Microsoftu napravit si špatnou pověst, kterou si vybudoval nepříliš kladně přijatými Windows 8. Ty si nezískaly přízeň zejména vlastníků desktopů. Doufejme, že se Microsoft neunáhlí a nástupce nepříliš populární rodiny Windows 8 nevydá předčasně, ještě před doladěním všech detailů. To by rozhodně nebyl pro "desítky" potažmo pro Microsoft vhodný úvod. 

Zdroj: Neowin.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama