onyx-boox-afterglow-je-ctecka-e-knih-s-androidem-a-pristupem-do-google-play
Novinka Onyx Boox AfterGlow je čtečka e-knih s Androidem a přístupem do Google Play

Onyx Boox AfterGlow je čtečka e-knih s Androidem a přístupem do Google Play

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 2. 2015 21:30

Boox AfterGlow 2 jako jediná čtečka e-knih na českém trhu nabízí unikátní mix vlastností: čitelný a k očím šetrný E-Ink displej s integrovaným nasvícením a vysokým rozlišením, dvoujádrový procesor, zvukový výstup a operační systém Android s Google Play.

Reklama

Díky displeji na bázi elektronického inkoustu je AfterGlow 2 stále plnohodnotnou čtečkou. Panel E-Ink Pearl nabízí kontrastní podání bez rušivých odlesků a s maximálními pozorovacími úhly. Je ideální pro čtení e-knih a dokumentů v elektronickém formátu. Detailní zobrazení je zajištěno vysokým rozlišením 1024 × 758 bodů, což při 6" úhlopříčce displeje vytváří jemnost 212 bodů na palec. Za špatných světelných podmínek mohou uživatelé využít integrované nasvícení, které zajišťují LED a světlovodivá vrstva. Úroveň nasvícení lze regulovat velmi jednoduše z menu čtečky.

O svižný chod prostředí a aplikací se stará dvoujádrový procesor (jádra jsou architektury Cortex-A9) s frekvencí 1 GHz, kterému sekunduje 512 MB RAM. Rychlé otáčení stránek e-knihy zajišťuje krom, na poměry čteček, výkonného hardwaru i nový režim obnovení displeje. O dlouhou výdrž čtečky se stará akumulátor s kapacitou 1 700 mAh, který dle způsobu použití, zvládne napájet čtečku až dva týdny na jedno nabití.

Jako operační systém je použit Android ve verzi 4.2.2 s integrovaným obchodem Google Play. Do čtečky je tak možné jednoduše nainstalovat celou řadu populárních čtecích a jiných aplikací. Otevřený operační systém je jednou z největších výhod této novinky oproti konkurenci.

Čtečka se ovládá pomocí plně (multi)dotykového displeje, pro snazší a rychlejší obsluhu je vybavena třemi dalšími ovládacími tlačítky, včetně dvou sloužících pro otáčení stránek - v ideální poloze na krajích displeje. Ovládací prostředí je v angličtině, což akceptuje zaměření čtečky na pokročilejší uživatele a mladou generaci uživatelů. Samozřejmostí je webový prohlížeč a možnost čtečku aktualizovat po připojení k internetu.

Boox AfterGlow 2 zvládne minimálně 15 populárních textových a obrazových formátů včetně nejrozšířenějších ebook formátů ePub, PDF a Mobi. Pro dokumenty PDF je možno využít i přeformátování (tzv. PDF reflow), které stále není standardem. Vnitřní paměť o kapacitě 4GB a slot pro microSD karty umožňují mít celou knihovnu vždy s sebou.

Jako jedna z mála je čtečka také vybavena audio konektorem pro připojení sluchátek nebo reproduktorů. Zvládá tak přehrávání MP3 formátu, uživatelé tak mohou u čtení poslouchat oblíbenou hudbu nebo si pustit audioknihu. Ve čtečce je nahráno předčítání textu (TTS) pro anglicky psané dokumenty. Další možné využití zvukového výstupu je samozřejmě přes aplikace, které si mohou uživatelé doinstalovat.

Koncová cena novinky Onyx Boox AfterGlow 2 je 3 899 Kč s DPH.

Zdroj: TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama