amazon-kindle-convert-aplikace-ktera-vam-umozni-prevest-tistene-knihy-do-elektronicke-formy
Novinka Amazon Kindle Convert: aplikace, která Vám umožní převést tištěné knihy do elektronické formy

Amazon Kindle Convert: aplikace, která Vám umožní převést tištěné knihy do elektronické formy

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 2. 2015 14:15

Amazon je prakticky největším průkopníkem na poli čteček elektronických knih a se svými ebook čtečkami Kindle svého času udával trendy. Nyní tento obchodní gigant nabízí nový nástroj, pomocí něhož mohou čtenáři převést své oblíbené tištěné knihy do elektronické formy, kterou je možné spustit na čtečkách Kindle. 

Reklama

Tento nový nástroj pojmenoval Amazon jednoduše jako Kindle Convert a jedná se o aplikaci pro operační systém Windows, která Vám v podstatě umožní naskenovat tištěnou knihu a převést do formátu, který je schůdný pro čtečky Kindle. Výsledná elektronická kniha by však měla jít přečíst také pomocí mobilní aplikace Kindle pro chytré telefony a tablety. 

Amazon Kindle Convert: aplikace, která Vám umožní převést tištěné knihy do elektronické formy
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkově vypadá aplikace sice zajímavě, ale všechno není tak růžové, jak se může zdát. Kindle Convert je totiž skutečně pouze nástroj pro převod do elektronické podoby, zbytek práce tudíž zůstává na samotném uživateli. To samozřejmě znamená, že budete nuceni fyzicky skenovat všechny stránky z Vaší knihy. S tím se samozřejmě musí počítat, nicméně k tomuto procesu je nutný klasický skener, kterému může skenování trvat skutečně dlouhou dobu. 

Může se tak stát, že knihu budete do patřičného formátu pro Váš e-reader převádět skoro stejnou dobu, za jakou byste ji už měli přečtenou. Vyplatit se to může, pokud chcete získat digitální kopii knihy, která je třeba vzácná a není k sehnání. Alternativní možností může být přirozeně také pouhé naskenování a převod do PDF, na což nepotřebujete speciální aplikaci. Pokud však chcete získat běžně dostupný titul, který máte ve své knihovně, můžete zvolit i jednodušší nástroje, jako je BitLit, aplikaci pro Android či iOS, která umožňuje vyfotit přebal knihy, kterou si můžeme následně zadarmo stáhnout v elektronické podobě. Zde ale nastává problém s česky psanými tituly. 

Kindle Convert je nyní k dispozici pro operační systémy Windows 7 a novější za cenu 19 dolarů, což je v přepočtu přibližně 460 Kč. 

Zdroj: TheDigitalReader

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama