solidenergy-dalsi-vyrobce-modulu-pro-project-ara
Novinka SolidEnergy: další výrobce modulů pro Project Ara

SolidEnergy: další výrobce modulů pro Project Ara

Sam Sadovski

Sam Sadovski

3. 2. 2015 18:10 3

Nadějný projekt modulárního smartphonu nyní zná dalšího dodavatele svých modulů - společnost SolidEnergy, která se specializuje na výrobu vysokokapacitních baterií.

Reklama

Project Ara fungujicí na principu jednotlivých částí moderního smartphonu které po zasunutí do základního bloku vytvoří plně funkční přístroj si získává čím dál tím více výrobců pro své moduly, nejnovější spolupráce byla nyní podtvrzena ze strany firmy SolidEnergy, ta by měla do eshopu s moduly pro smartphone Ara dodávat baterie s kapacitou, která dvakrát převyšuje kapacitu baterií současných.
 

SolidEnergy: další výrobce modulů pro Project Ara
i Zdroj: PCTuning.cz



Součástí revolučních baterií je ultratenká anoda skládajicí se z lithia a mědi která zvýší množství energie až na 1,200Wh, díky tomu by měla být velikost nových baterií výrazně menší. Oproti první komerční Li-Ion baterii od Sony z roku 1991, která využívala grafitovou anodu tak bude nová baterie až pětkrát menší.


SolidEnergy: další výrobce modulů pro Project Ara
i Zdroj: PCTuning.cz


Na vývoji tohoto akumulátoru pracoval dvanáctičlenný tým po dobu tří let a prvního modulu pro Project Ara bychom se měli dočkat v roce 2016. Ve stejném roce by měla společnost SolidEnergy expandovat i na trh s běžnými chytrými telefony, o rok později plánuje CEO Dr. Qichao Hu uplatnění svých baterií i v oblasti vozidel poháněných elektřinou.

Zdroj: Tom's Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama