microsoft-predstavil-surface-hub-konferencni-aio-pc-s-84-displejem
Novinka Microsoft představil Surface Hub, konferenční AiO PC s 84" displejem

Microsoft představil Surface Hub, konferenční AiO PC s 84" displejem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 1. 2015 08:00

Percepective Pixel, což je divize společnosti Microsoft zabývající se výrobou a vývojem displejů s multi-dotykovým ovládáním, představila svoje nové prezentační zařízení, které nazvalo Surface Hub.

Reklama

Jedná se prakticky o displej s úhlopříčkou 84", který nabídne nativní rozlišení 4K a má v sobě integrovaný počítač s předinstalovaným operačním systémem Windows 10 a několika speciálními aplikacemi. K ovládání by mělo sloužit hlavně multi-dotykové rozhraní. Zařízení by mělo být zaměřené zejména na firemní klientelu, kde by mělo sloužit k prezentování a komunikaci na schůzích a poradách.  

Microsoft představil Surface Hub, konferenční AiO PC s 84" displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

K tomuto účelu vybavil výrobce Surface Hub také řadou čidel, dvěma kamerami, několika mikrofony a samozřejmě také reproduktory. Díky tomu by mělo být toto zařízení ideálním nástrojem například také pro firemní videokonference. Nicméně spouštět na něm půjdou i jiné běžné aplikace. 

Surface Hub by měl obsahovat také aplikaci jakési digitální tabule, kterou můžeme využít k označení důležitých bodů prezentací, kreslení grafů a různých obrázků či psaní pomocí stylusu. Surface Hub by měl umožňovat také bezdrátově promítat obsah z různých zařízení. Pokud tento obsah na displeji upravíme, měl by ho Surface Hub umět také zpětně přenášet na všechna připojená zařízení. Jeho konektivita by měla zahrnovat Wi-Fi, Bluetooth a NFC. 

Microsoft představil Surface Hub, konferenční AiO PC s 84" displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj obrázků:

The Verge

Kdy a zda vůbec dorazí Surface Hub na trh, zatím není jasné, ale pravděpodobně se tak stane až po vydání OS Windows 10. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama